Παραδοχή Δραγασάκη: Προληπτική γραμμή στήριξης σημαίνει νέο Μνημόνιο

14/03/18 • 19:02 | UPD 14/03/18 • 19:04

Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε πως ένας δρόμος εξόδου από τα Μνημόνια είναι η προληπτική γραμμή στήριξης, η οποία σημαίνει όμως ακόμα ένα Μνημόνιο.

Στην ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος αναφέρθηκε μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο Γιάννης Δραγασάκης. 

Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε πως ένας δρόμος εξόδου από τα Μνημόνια είναι η προληπτική γραμμή στήριξης, η οποία σημαίνει όμως ακόμα ένα Μνημόνιο, «αυτό το σύμφωνο θα έχει υποχρεώσεις και δεν θα μας δώσει τη δυνατότητα να πούμε ότι στεκόμαστε στα πόδια» τόνισε. Ο κ. Δραγασάκης διευκρίνισε πως «καλύτερο θα ήταν να δημιουργήσουμε δικά μας αποθέματα και αν υπάρξουν στο μέλλον αναταράξεις θα έχουμε το δικό μας κουμπαρά».

«Αυτά που έχουμε να κάνουμε, είναι πράγματα που ούτως ή άλλως έπρεπε να κάνουμε. Αναφέρομαι στην ολοκλήρωση μιας αναπτυξιακής στρατηγικής. Στην ανάγκη να καλύψουμε το χρηματοδοτικό κενό δημιουργώντας χρηματοδοτικά εργαλεία πέρα από τις τράπεζες» επεσήμανε ο κ. Δραγασάκης κι έκανε λόγο για διάφορες πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη, μεταξύ των οποίων, όπως τόνισε και η δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, ο κ. Δραγασάκης είπε πως ο νόμος Κατσέλη και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός είναι δύο κρίσιμοι παράγοντες.