«Χαστούκι» στον Μιχαλολιάκο και βουλευτές της Χρυσής Αυγής: Τους κόβουν την βουλευτική αποζημίωση

12/03/18 • 17:28 | UPD 12/03/18 • 19:06

Στην απόδοση μομφής στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο και στους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Με την απόδοση μομφής θα περικοπούν 1.300 ευρώ από τη μηνιαία αποζημίωση που παίρνουν και θα αποκλειστούν από συνεδριάσεις της Ολομέλειας.

Η απόφαση πάρθηκε με το σκεπτικό πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι δύο βουλευτές επέδειξαν αντικοινοβουλευτική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Η συνεδρίαση της επιτροπής έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας 12 Μαρτίου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η λεκτική επίθεση των τριών σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά τον οποίο χαρακτήρισαν «πράκτορα της Τουρκίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας εξαιτίας τουλάχιστον ανάρμοστης τοποθέτησής του στην Ολομέλεια, όπου κάλεσε με απαξιωτικό ύφος τους τέσσερις μουσουλμάνους βουλευτές να δηλώσουν ποια είναι η πατρίδα τους.

Οι Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος είχαν αποκαλέσει επίσης μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «Τούρκο πράκτορα».