Πολάκης: Τα κάνουν όλα γιατί με ζηλεύουν [βίντεο]

08/03/18 • 17:52 | UPD 08/03/18 • 17:52

Πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιχειρώντας να αντικρούσει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για πράξεις και παραλήψεις που οδήγησαν σε εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης και εύνοια της Novartis και άλλων φαρμακοβιομηχανικών υποστήριξε πως στοχοποιείται επειδή τον… ζηλεύουν. Ανέφερε πως δέχεται κλήσεις στο τηλέφωνό του με απόκρυψη ίδιος αλλά  και συγγενικά του πρόσωπα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν φοβάται.

«Η πρόταση της ΝΔ είναι επίδειξη πανικού από τους κ.κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη και αυτό φαίνεται από την παρουσία μόνο έξι – επτά βουλευτών της ΝΔ. Ξέρω γιατί με κατηγορείτε: Όχι από το ασύντακτο κείμενο του ανώνυμου καταγγέλλοντα. Μας κατηγορείτε γιατί, μας παραδώσατε νοσοκομεία με 740 εκατ. χρέη που ανέβηκε στα 945 το 2015, και εμείς τα εξαφανίσαμε» σημείωσε και συνέχισε:

«Μας κατηγορείτε γιατί αναβαθμίσαμε την πρωτοβάθμια φροντίδα, γιατί έχουμε φέρει 13.500 άτομα στον χώρο της Υγείας. Μας κατηγορείτε γιατί διαγράψαμε τα χρέη των ανασφάλιστων. Μας κατηγορείτε γιατί βάλαμε πάνω από 2.000 επικουρικούς γιατρούς στο ΕΣΥ και προκηρύξαμε ακόμη περισσότερες θέσεις. Μας κατηγορείτε γιατί αυξήσαμε τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Μας κατηγορείτε γιατί αυξήσαμε κατά 13 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό του ΕΚΑΒ. (…) Μας κατηγορείτε γιατί διώξαμε τους εργολάβους από τα νοσοκομεία. Και τα θα τους είχαμε διώξει σε όλα τα νοσοκομεία αν δεν έβγαζε απόφαση το ΣτΕ. (….) Μας κατηγορείτε γιατί δώσαμε το 2016 6,5 εκατ. από το αποθεματικό του υπ. Υγείας (…) Μας κατηγορείτε γιατί νομοθετήσαμε οι περιφέρειες από ίδιους πόρους να χρηματοδοτούν τέτοιους διαγωνισμούς».

«Όσους πληρωμένους κονδυλοφόρους και αν βάλετε και όσα τηλεφωνήματα και αν πάρετε με απόκρυψη σε μένα ή σε συγγενείς μου, όσο και αν έχετε ψάξει σε 5 γενιές οριζοντίως και καθέτως δε μας βρίσκετε πουθενά! Ένα τούνελ να σκάψετε από δω σε απέναντι πλευρά της γης δε θα μας βρείτε» ανέφερε.

Κλείνοντας, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι δεν χρωστά πουθενά, ενώ αφιέρωσε και μία μαντινάδα. «Δε θέλω δανεικά φτερά με φτάνουν τα δικά μου έτσι κι αλλιώς ζηλεύουνε πολλοί το πέταγμά μου».

Παράλληλα, για τον ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ που τοποθέτησε πρόσφατα στην διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης είπε «τα σάπια ΜΜΕ μας επικρίνουν γιατί τοποθετήσαμε έναν ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, κάτοχο πτυχίου πολιτικού μηχανικού διοικητή, που έβαλε πλάτη από την πρώτη στιγμή για την ανέγερση και λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης».

«Δεν αξίζει το κόπο να σταθώ στο επί της ουσίας της κατηγορίας για σύσταση προανακριτικής που έφερε η ΝΔ. Απάντησαν διεξοδικά οι προηγούμενοι. Η εικόνα σήμερα δείχνει τι κεφαλοκλείδωμα υπέστη ο Μητσοτάκης από τον Σαμαρά που τν ανάγκασε να καταθέσει μια πρόταση ως κίνηση πανικού. Βλέπω 6-7 βουλευτές της ΝΔ  γι αυτό το κατά τα άλλα μεγάλο σκάνδαλο» είπε αρχικά ο κ. Πολάκης για να περάσει στην αντεπίθεση: «Μας κατηγορείτε γιατί μας δώσατε νοσοκομεία με 740 εκατ. ευρώ χρέη και φτάσαμε το 2017 να έχουμε πλεόνασμα 370 εκατ. ευρώ.

Μας παραδώσατε πρωτοβάθμια με απολυμένους και εμείς στήσαμε 30 ΤΟΜΥ και φέραμε 3.500 νέους εργαζόμενους. Μας κατηγορείτε γιατί διαγράψαμε τα χρέη των ανασφάλιστων».