Κουρουμπλής: Αν δεν ζητήσετε συγγνώμη είστε συκοφάντες

08/03/18 • 16:53 | UPD 08/03/18 • 16:53

Αν δεν ζητήσετε συγνώμη είστε συκοφάντες, είπε ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής απευθυνόμενος προς την Νέα Δημοκρατία, της οποίας η αίτηση για την παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος σύμφωνα με την πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής πρέπει να εξεταστεί ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας σχετικά με την τιμολόγηση φαρμάκων και την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής: «Αν έχει δόση αλήθειας η κατηγορία ότι το έγκλημα που μου καταλογίζετε έγινε το 2015. Εσείς που ήσασταν το 2016, που ήσασταν το 2017, το 2018; Έπρεπε να έρθει μια ανώνυμη καταγγελία για να πάρετε την πρωτοβουλία ώστε να παραπέμψετε τρεις αντιπάλους σας, επειδή παραπέμφθηκαν οι δικοί σας;».

«Μία ασυνάρτητη μαρτυρία δεν είναι ίδια με τους προστατευόμενους μάρτυρες», πρόσθεσε ο υπουργός.

Και συνέχισε λέγοντας: «Φάσκει και αντιφάσκει η αντιπολίτευση, έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε χαχόλους. Εκφράζετε μισαλλοδοξία εναντίον μας, εύχομαι το πολιτικό σύστημα να διασωθεί από τον οχετό κοινωνικής χολέρας που θα αναβλύσει όταν ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση της Novartis. Εταιρείες όπως αυτή που ρήμαξαν τον τόπο».

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, δεν υπάρχει κανένα αδίκημα, παρά μόνο η «μανία της Ν.Δ. και του φιλικού της Τύπου απέναντι μου γιατί ξέρουν τη δική μου σχέση με την ευρύτερη κοινωνία στον χώρο της κεντροαριστεράς».

«Είμαι υπερήφανος που κατά της υπουργείας μου καταφέραμε να κρατήσουμε τα χρεοκοπημένα νοσοκομεία που μας αφήσατε. Είμαι υπερήφανος που δεν άφησα την πατρίδα χωρίς φάρμακα την περίοδο των Capital Controls», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής, προκαλώντας, όπως είπε, οποιονδήποτε έχει να του προσάψει οτιδήποτε.

«Έχω κρυστάλλινο πρόσωπο και σας καλώ να ζητήσετε συγγνώμη», σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.