Θα ανοίξει όλα τα θέματα ο Μητσοτάκης

Στην Βουλή η πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη

08/03/18 • 10:27 | UPD 08/03/18 • 10:27

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα  η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των κ.κ. Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία λόγω μη έκδοσης δελτίου φαρμάκων.

Στη συζήτηση θα παρέμβουν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΝΔ και οι πολιτικοί αρχηγοί και θα ολοκληρωθεί με την μυστική ψηφοφορία. Μάλιστα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος είναι διατεθειμένος να ανοίξει πολλά θέματα και κυρίως να αναφερθεί στα σκάνδαλα προσλήψεων τον τελευταίο καιρό.

Τρεις κάλπες θα στηθούν, μια για κάθε ένα από τα πρόσωπα που εγκαλούνται. Η συζήτηση προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί στις 10.30 το βράδυ. Θα μιλήσουν 9 εισηγητές (8 από όλα τα κόμματα κι 1 ανεξάρτητος), από 12 λεπτά οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Οι τρεις εγκαλούμενοι υπουργοί θα πάρουν το λόγο για 20 λεπτά. Από πλευράς κυβέρνησης θα τοποθετηθούν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την πρόταση της ΝΔ θα καταψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία, καταφεύγοντας στο επιχείρημα περί πολιτικής κατηγορίας.

«Αυτό που κάνει η ΝΔ είναι πολιτικός αντιπερισπασμός και πολιτική κατηγορία» δήλωναν χαρακτηριστικά κοινοβουλευτικές πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση, συμπλήρωναν μάλιστα πως «οι πολιτικές κατηγορίες δεν λύνονται σε προανακριτικές επιτροπές, αλλά στον πολιτικό διάλογο και δεν υπάρχει περίπτωση απιστίας προς το δημόσιο».