Μητσοτάκης: Θα επαναφέρουμε την κανονικότητα στις επενδύσεις

07/03/18 • 21:11 | UPD 07/03/18 • 21:11

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του τόνισε ότι «στις δύσκολες σημερινές γεωπολιτικές συγκυρίες χρειάζεται ψυχραιμία»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα για ενότητα και ψυχραιμία από την Ρόδο όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μήνυμά του τόνισε ότι «στις δύσκολες σημερινές γεωπολιτικές συγκυρίες χρειάζεται ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση, αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας μας αλλά και στις δυνατότητές μας να οικοδομούμε σε όφελός μας διεθνείς συμμαχίες».

Επιπροσθέτως, όπως τόνισε, «το σημαντικότερο χρειάζεται ενότητα του ελληνικού λαού για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις. Να θυμόμαστε πάντα ότι το Έθνος μας μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένο και υπέστη εθνικές τραγωδίες, όταν ήταν διχασμένο».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Γιορτάζουμε σήμερα μια λαμπρή στιγμή της Ελληνικής Ιστορίας: Την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον κορμό της Ελλάδας. Έχουν περάσει 70 χρόνια από αυτήν τη σπουδαία μέρα εθνικής υπερηφάνειας για τη Δωδεκάνησο, για όλο το ελληνικό Έθνος.

Στις δύσκολες σημερινές γεωπολιτικές συγκυρίες απαιτείται να παίρνουμε μαθήματα από την Ιστορία μας και χρειάζεται και σήμερα να θυμηθούμε τρεις σημαντικές αρετές του ελληνικού Έθνους:

Ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση.

Αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας μας, αλλά και στις δυνατότητές μας να οικοδομούμε – πάντα προς όφελός μας – διεθνείς συμμαχίες.

Και, το σημαντικότερο, ενότητα. Ενότητα του ελληνικού λαού ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις μεγάλες προκλήσεις.

Και να θυμόμαστε πάντα ότι το Έθνος μας μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένο και υπέστη εθνικές τραγωδίες, όταν ήταν διχασμένο.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».