Το SMS του μεσάζοντα εκθέτει τον Καμμένο στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

06/03/18 • 08:36 | UPD 06/03/18 • 08:36

Με SMS ενημέρωσε τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο ο μεσάζων Βασίλης Παπαδόπουλος ότι η συμφωνία για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία κινδυνεύει με εμπλοκή, όπως προκύπτει από την κατάθεσή του, η οποία έφτασε χθες στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Παπαδόπουλος αποκαλύπτει ότι, παραμονή της προγραμματισμένης συνάντησης των στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών με την επίσημη αντιπροσωπία του υπουργείου Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας, έστειλε SMS στον Πάνο Καμμένο και τον προειδοποίησε πως θα υπάρξει εμπλοκή.

Ο Β. Παπαδόπουλος αποκαλύπτει ακόμα ότι τον Αύγουστο του 2017 δέχθηκε τηλεφώνημα από τον αντισμήναρχο Κωνσταντινίδη της ΓΔΑΕΕ, ο οποίος του γνωστοποίησε ότι κλιμάκιο Σαουδαράβων θέλει να επιθεωρήσει το υλικό.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, διότι έχει ο ίδιος επιθεωρήσει το υλικό και διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι ο κ. Κωνσταντινίδης συνομίλησε με τον μεταφορέα, ρωτώντας την τιμή μεταφοράς 100.000 βλημάτων – και όχι 300.000 βλημάτων. Ο ίδιος, δε, φέρεται να υποστηρίζει στην κατάθεσή του πως ενημέρωσε με SMS τον κ. Καμμένο για την εμπλοκή που θα προκύψει.

Oπως έχει δημοσιοποιηθεί, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της 29ης Αυγούστου στο Πεντάγωνο, με επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας τον ταξίαρχο Μισαήλ Παπαδάκη. Την επόμενη ημέρα ο κ. Καμμένος κάλεσε στο γραφείο του τον κ. Παπαδάκη και, μεταξύ άλλων, τον κατηγόρησε για συμμετοχή «σε κύκλωμα που υπονομεύει τη διακρατική συμφωνία», ενώ κατά τις πρόσφατες κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων αποφασίστηκε η αποστρατεία του συγκεκριμένου ταξίαρχου.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι κατά την κατάθεσή του ο κ. Παπαδόπουλος έχει δεχθεί ελάχιστες ερωτήσεις, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά στην καταγραφή περιστατικών.

Από την στήλη «Παράτυπος» στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου