Συγκίνηση Μουζάλα στην αποχώρησή του: Δεν μπορώ, δεν βγαίνει άλλο… [βίντεο]

02/03/18 • 13:58 | UPD 02/03/18 • 14:05

«Eγώ δεν μπορώ, δεν βγαίνει άλλο... Η μόνη μου προσπάθεια ήταν να είμαι χρήσιμος... Όταν ανέλαβα ήξερα ότι η μετανάστευση θα με ταπεινώσει» είπε συγκινημένος ο Μουζάλας

Με σπασμένη φωνή από τη συγκίνηση και καταβεβλημένος από την περιπέτεια της υγείας του εμφανίστηκε ο Γιάννης Μουζάλας στην παράδοση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στον Δημήτρη Βίτσα.

«Eγώ δεν μπορώ, δεν βγαίνει άλλο… Η μόνη μου προσπάθεια ήταν να είμαι χρήσιμος… Όταν ανέλαβα ήξερα ότι η μετανάστευση θα με ταπεινώσει» είπε συγκινημένος.

Εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος ο αποχωρών υπουργός, και μη μπορώντας να συνεχίσει την ομιλία του με βάσει τις σημειώσεις του είπε «έχω εδώ διάφορα γραμμένα… χέσ΄τα… δεν μπορώ τώρα».

Ο Γιάννης Μουζάλας αναφέρθηκε με θερμά λόγια στους κυρίους Βίτσα και Τόσκα για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, ενώ ευχαρίστησε δημόσια τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους επιτρόπους της Ελλάδας και της Κύπρου κυρίους Αβραμόπουλο και Στυλιανίδη.

«Ο Δημήτρης Βίτσας δεν είναι απλά καλή επιλογή, αλλά η ιστορική συνέχεια της αντιμετώπισης του προσφυγικού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Μουζάλας ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, «οι οποίοι ενώ έτρεχε η ιστορία, με έβαλαν μέσα».

Από την πλευρά, ο Δημήτρης Βίτσας παρατήρησε ότι «η κυβέρνηση και η χώρα χρειάζεται ανθρώπους σαν τον Γιάννη Μουζάλα να τους αξιοποιεί». Όπως διευκρίνισε, την επόμενη εβδομάδα και οι δύο θα βρίσκονται μαζί στο Συμβούλιο υπουργών στις Βρυξέλλες, «ώστε να υπάρχει μια ομαλή διαδικασία μετάβασης».

Copy link
Powered by Social Snap