Κουρουμπλής: Η φυσιολογική συνεργασία για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι με την Κεντροαριστερά

02/03/18 • 12:54 | UPD 02/03/18 • 15:55

Στον ΣΚΑΪ μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Για την υπουργοποίηση Κουβέλη και το σχέδιο Τσίπρα για την επόμενη ημέρα είπε: «Η παρουσία του Κουβέλη σημαδοτεί την αντίληψη του πρωθυπουργού να προχωρήσει με σταθερά βήματα στην διεύρυνση και σηματοδοτεί μία άλλη ημέρα. Αυτό που λείπει από τον χώρο της κεντροαριστεράς είναι ένας ευρύτερος χώρος και αυτό που λείπει είναι μία σύγκλιση απόψεων. Η φυσική ροή των πραγμάτων  είναι αυτή».

Μιλώντας για τις ταραχές σε όλες τις πόλεις από τους τους αντιεξουσιαστές τόνισε ότι «η αστυνομία έχει όλες τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις καταστάσεις. Η δημοκρατία παρέχει την δυνατότητα στον καθένα να διαπραγματεύεται αλλά όχι να καταστρέφει περιουσίες. Πρέπει να προστατεύσουμε όλοι μας το δημόσιο συμφέρον. Τέτοια προβλήματα υπήρχαν πάντα στην Ελλάδα. Πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά από την αρχή».

Για την απεργία πείνας του εφοπλιστή είπε: «Δεν έκαναν απεργίες πείνας οι εργαζόμενοι στην θητεία μου αλλά ένας εφοπλιστής. Αυτό θα το γράψω στο βιογραφικό μου. Είναι μία διαμάχη εφοπλιστών που δεν αφορά τις γραμμές αλλά τα ωράρια. Το θέμα έληξε».

Για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής που προτείνει η ΝΔ στο πρόσωπό του είπε: «Αυτή η πρόταση φάσκει και αντιφάσκει. Εχω εκδόσει απόφαση για την τιμολόγηση των φαρμάκων. Κινήθηκα με βάση τα προαπαιτούμενα. Είναι αστεία να τα λέτε αυτά. Η ΝΔ είναι σε πανικό και κάνει πολιτικό αντιπερισπασμό. Ο Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή »όπου βρείτε τον Κουρουμπλή σκοτώστε τον πολιτικά». Και όλα αυτά έχουν να κάνουν με την υπόθεση της μητέρας του για την οποία ποτέ δεν είπα κάτι προσωπικά αλλά για το σωματείο Αλληλεγγύη. Ας κάνουν μηνυτήρια αναφορά για το τι έκανα και το τι δεν έκανα και θα δείτε τι θα κάνω εγώ. Θα κάνω αυτό που δεν έχω κάνει ποτέ».