Καρέ καρέ τα παραλειπόμενα

Μια ορκωμοσία που θα ξεχαστεί γρήγορα – Οσα έγιναν στο Προεδρικό Μέγαρο

01/03/18 • 16:19 | UPD 01/03/18 • 16:40

Νέα μέλη και επίσημα έχει από σήμερα η κυβέρνηση… Τα φρέσκα πρόσωπα πέρασαν το μεσημέρι το… κατώφλι του προεδρικού Μεγάρου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οσοι περίμεναν να δουν και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο διαψεύστηκαν, καθώς άπαντες έδωσαν ένα σύντομο πολιτικό όρκο και στη συνέχεια υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα. Oι νέοι υπουργοί ορκίστηκαν με τη λέξη «δηλώνω» και όχι «ορκίζομαι». Αν και ήταν λίγοι, μόλις πέντε αυτοί που ορκίστηκαν δεν έλειψαν τα πηγαδάκια.

Από την ορκωμοσία-εξπρές παραξενεύτηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που «συνελήφθη» να λέει… «αυτό ήταν»

Φανερά χαρούμενος ήταν, πάντως, ο Φώτης Κουβέλης, που τελικά κατάφερε να μπει στο κυβερνητικό σχήμα και να αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας.


Επαιξε… κρυφτούλη με τις κάμερες και τους δημοσιογράφους, μη θέλοντας να μιλήσει για την υπουργοποίησή του.

Καλά φαίνεται πως γνωρίζονται ο Αλέξης Τσίπρας και τον Αθανάσιο Ηλιόπουλο με τον τελευταίο να δέχεται ένα… πατρικό χαστουκάκι από τον πρωθυπουργό.

«Ο ΠτΔ είναι, να ξέρεις, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και πρέπει να ενημερώνεται απευθείας», επισήμανε   Δημήτρης Βίτσας προς τον νέο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώτη Κουβελη, ενώ ο πρωθυπουργός μιλώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και λίγο πριν ανταλλάξει χειραψία με τη νέα υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη, είπε: «Πρόεδρε, θα προάγει τα γράμματα».

Εντύπωση προκάλεσε ο σύζυγος της Μερόπης Τζούφη, Βαγγέλης Μακάριος, ο οποίος απάντησε στα ερωτήματα δημοσιογράφων. Εμφανίστηκε σίγουρος ότι η σύζυγός του «έχει όλα τα προσόντα και θα τα καταφέρει πολύ καλά».

Οπως χαρακτηριστικά είπε «ήταν πάντοτε στόχος αλλά δεν μπορώ να πω ότι το περίμενα».

Την παράσταση, κατά την είσοδο των υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο, έκλεψε η «γκάφα» του υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου, ο οποίος έσπευσε να εισβάλει(!) στο Μέγαρο Μαξίμου, με δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και τεχνικούς να του υποδεικνύουν το δρόμο… προς το Προεδρικό Μέγαρο.

 

Οι παραδόσεις υπουργείων

 

Ο Κώστας Γαβρόγλου καλωσόρισε την νέα Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Γιάννης Δραγασάκης για τον προκάτοχό του Δημήτρης Παπαδημητρίου

Εγκάρδιο ήταν το κλίμα μεταξύ της Ράνιας Αντωνοπούλου και του νέου Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αθανασίου Ηλιόπουλου.

Μετά την ορκωμοσία ο νέος υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Φωτης Κουβέλης μετέβη στο Πεντάγωνο όπου εκεί τον υποδέχτηκε ο Πάνος Καμμένος.

Συγκίνηση μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του απερχόμενου υφυπουργού Δημήτρη Βίτσα