από ώρα σε ώρα οι ανακοινώσεις

«Κλείδωσαν» τα ονόματα του ανασχηματισμού – Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται

28/02/18 • 17:42 | UPD 28/02/18 • 17:55

«Κλείδωσε», σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη για το υπουργείο Οικονομίας στον ανασχηματισμό που αναμένεται από ώρα σε ώρα.

Την συγκεκριμένη θέση διεκδικούσε και ο κ. Χαρίτσης αλλά φαίνεται ότι Δραγασάκης υπερίσχυσε και μάλιστα θα παραμείνει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Στη θέση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, αντί του Γιάννη Μουζάλα, φαίνεται να επιλέγεται ο Δημ. Βίτσας. Για τη θέση του τελευταίου στο Υπ. Άμυνας ακούγεται μεν το όνομα του Θεοδ. Δρίτσα, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί αποφάσεις. Πάντως ο κ. Δρίτσας αντιμετωπίζει και το κώλυμα ότι μόλις σήμερα ορίστηκε στη θέση του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis. Επίσης παίζει και το όνομα του κ. Μαντά για το συγκεκριμένο υπουργείο ενώ έχει ακουστεί το όνομά του και για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Εκτός κυβέρνησης αναμένεται να τεθεί η Λύδια Κονιόρδου και έχει προταθεί ο Δημήτρης Σεβαστάκης. Για τη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα του Νάσου Ηλιόπουλου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι τελικώς η οδός που θα επιλέξει ο Τσίπρας είναι εκείνη της πλήρωσης των κενών θέσεων που έχουν δημιουργηθεί από τις παραιτήσεις και τις αποχωρήσεις και δεν θα επιδιωχθούν μεγάλες αλλαγές, προκειμένου να μην «καεί» το χαρτί ενός μεγάλου ανασχηματισμού που θα μπορούσε να δώσει μια ώθηση στην κυβέρνηση σε κάποια στιγμή στο μέλλον.