Προς διαγραφή από τη ΝΔ ο Σαλμάς; Σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

28/02/18 • 16:25 | UPD 28/02/18 • 17:08

Με ανοιχτό το ερώτημα της διαγραφής για τον Μάριο Σαλμά, βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη σύσκεψη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το κλίμα για τον βουλευτή είναι πολύ βαρύ, καθώς είναι ο μοναδικός που δεν υπέγραψε το κοινό αίτημα του κόμματος για Προανακριτική επιτροπή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των υπουργών Ανδρέα Ξανθού, Παύλου Πολάκη και Παναγιώτη Κουρουμπλή στην υπόθεση της Novartis.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη υπενθυμίζουν ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ ήταν πολύ συγκεκριμένος στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όπου χρησιμοποίησε τη φράση «απαιτώ απόλυτη συστράτευση», μιλώντας τότε στον απόηχο της διαγραφής του Ευάγγελου Αντώναρου.

Η δήλωση του Σαλμά

Με δήλωσή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς διευκρινίζει ότι δεν υπέγραψε την πρόταση του κόμματός του για τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης κατά υπουργών της κυβέρνησης, «μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή». 

Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Δεν υπέγραψα την πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την 27/2/2018, μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. Με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία».