ΝΔ για αναδρομικά στρατιωτικών: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξαπατούν κατ’ εξακολούθηση τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

27/02/18 • 17:44 | UPD 27/02/18 • 17:44

«Ο κ. Βίτσας μπορεί να μην γνωρίζει τις υποθέσεις που αφορούν το υπουργείο του. Οι πολίτες, όμως, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου εξαπατά κατ’ εξακολούθηση τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων». Αυτά αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους, ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, με αφορμή δηλώσεις του κ. Βίτσα στο ΣΚΑΪ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Τη σκυτάλη του πολιτικού εμπαιγμού των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων παρέλαβε από τον κ. Καμμένο, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε μεν νομοθετήσει το 2014 (ν.4307/14) την επιστροφή του 50% των αναδρομικών σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, αλλά δεν προσδιόρισε την ημερομηνία υλοποίησης της απόφασης και χορήγησης των αναδρομικών.

Είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ο κ. Βίτσας την υπουργική απόφαση [ΚΥΑ αριθ.οικ2/88371/ΔΕΠ (ΦΕΚ 3093/18-11-2014)] με την οποία η κυβέρνηση Σαμαρά καθόρισε με ακρίβεια τις ημερομηνίες και τη διαδικασία υλοποίησης της εν λόγω απόφασης του ΣτΕ για τη χορήγηση των αναδρομικών;

Παράλληλα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετέθεσε τη χορήγηση του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών, για τις αρχές του 2019. Δε γνωρίζει ούτε την απόφαση της τριμελούς επιτροπής συμμόρφωσης του ΣτΕ που επιτάσσει τη χορήγηση του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών έως τον Οκτώβριο του 2018;

Ο κ. Βίτσας μπορεί να μην γνωρίζει τις υποθέσεις που αφορούν το υπουργείο του. Οι πολίτες όμως γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου εξαπατά κατ’ εξακολούθηση τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».