Το «εύγε» του Άδωνι στην αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου για το επίδομα ενοικίου της Αντωνοπούλου

27/02/18 • 13:03 | UPD 27/02/18 • 13:03

Για άλλη μια φορά η εφημερίδα μας αποκάλυψε μια υπόθεση που είχε ως αποτέλεσμα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Για άλλη μια φορά η εφημερίδα μας αποκάλυψε μια υπόθεση που είχε ως αποτέλεσμα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Από την προηγούμενη Πέμπτη ο Ελεύθερος Τύπος είχε δημοσιεύσει τα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία η, πρώην πλέον, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου εισέπραττε κάθε μήνα 1.000 ευρώ ως επιδότηση για τη στέγασή της σε διαμέρισμα στην περιοχή του Κολωνακίου.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι η χορήγηση του επιδόματος ενοικίου μπορεί να ήταν νόμιμη, αλλά όχι και ηθική. Yστερα από αλλεπάλληλα δημοσιεύματά μας και την αναπαραγωγή τους από τον Τύπο, η αναπληρώτρια υπουργός δήλωσε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα που είχε λάβει για την προηγούμενη διετία και λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση ενώ αργότερα την ίδια μέρα παραιτήθηκε ο σύζυγός της και υπουργός Οικονομία Δημήτρης Παπαδημητρίου από την κυβέρνηση.

Η αποκάλυψη αυτή δεν έμεινε ασχολίαστη από τον πολιτικό κόσμο με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη να δίνει συγχαρητήρια στην εφημερίδα μας μέσω twitter.

Παράλληλα, με αφορμή την υπόθεση αυτή, ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αλλαγή της διάταξης, την οποία η ίδια η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχε θεσπίσει το 2015, ώστε το συγκεκριμένο βοήθημα να μη δίνεται στο εξής σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης.

Ο Ελεύθερος Τύπος θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τέτοιες υποθέσεις, πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του Δημοσίου και των πολιτών.