Τόσκας: Δεν υφίσταται ανοχή της ΕΛ.ΑΣ. στο Ρουβίκωνα

23/02/18 • 18:12 | UPD 23/02/18 • 18:12

Ο Νίκος Τόσκας επιμένει πως «δεν υφίσταται ανοχή της ΕΛ.ΑΣ. στις παράνομες δράσεις του Ρουβίκωνα».

Ο κ. Τόσκας έδωσε αυτή την απάντηση σε ερώτηση βουλευτών της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού για την εντεινόμενη παραβατική συμπεριφορά της συλλογικότητας.

Ο κ. Τόσκας ανακοίνωσε πως η αστυνομία διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τη δράση του Ρουβίκωνα ενώ δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε προσαγωγές και συλλήψεις των μελών του.

«Σε ό,τι αφορά τη δράση της εν θέματι συλλογικότητας, καθίσταται γνωστό ότι από την αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, δυνάμει σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Επιπλέον, οι αστυνομικές αρχές έχουν επιληφθεί συνολικά σε σημαντικότατο αριθμό περιπτώσεων δράσης του ‘’Ρουβίκωνα’’ ανά την επικράτεια [προσαγωγές ικανού αριθμού ατόμων σε δεκαέξι (16) περιπτώσεις], προβαίνοντας παράλληλα σε όλες τις προβλεπόμενες, από τους Νόμους και τους Κανονισμούς του Σώματος, ενέργειες (συλλήψεις, ταυτοποιήσεις, σχηματισμός δικογραφιών κ.λπ.)» τονίζει ο Νίκος Τόσκας.

Επίσης έχει σχηματιστεί δικογραφία για τη ραδιοφωνική εκπομπή του Ρουβίκωνα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ Open, ωστόσο ο Νίκος Τόσκας δεν διευκρίνισε αν έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες.

«Από τα παραπάνω, σαφώς συνάγεται ότι όχι μόνο ανοχή σε παράνομες δράσεις της εν λόγω συλλογικότητας δεν υφίσταται ή τυχόν προσπάθεια υπεκφυγής ενημέρωσης για αυτές, αλλά αντιθέτως η ανωτέρω λειτουργία των αρμόδιων αστυνομικών αρχών καταδεικνύει έμπρακτα την αποτελεσματική και εντατική λειτουργία της στο πλαίσιο του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, αλλά και την δεδομένη πολιτική βούληση της παρούσας Κυβέρνησης για πιστή τήρηση του Νόμου και του Συντάγματος» σημείωσε ο κ. Τόσκας.