Άδωνις για Novartis: Δεν τα παίρνω – Γαϊδούρι και τέκνο της οργής ο Πολάκης

22/02/18 • 09:25 | UPD 22/02/18 • 09:33

Όλα όσα εκτυλίχθηκαν χθες στην μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής για την Novartis σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν τα παίρνω». Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας πέτυχε τον πρώτο στόχο του να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, τόσο για να μην συζητηθεί η χθεσινή συνάντηση Ζάεφ – Μέρκελ για το, αλλά ούτε και η έναρξη των ηλεκτρικών πλειστηριασμών.

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη υπόθεση την ώρα που όπως είπε «η κ. Μέρκελ υποδέχεται τον ‘’Μακεδόνα πρωθυπουργό’’ και ενώ τρέχουν οι πλειστηριασμοί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο δεύτερος στόχος του κ. Τσίπρα κατά τον κ. Γεωργιάδη ήταν να στείλει ένα μήνυμα ότι με ένα «κουκουλοφόρο, σε μπλέκω» σε σκάνδαλο.

Επίσης, πρόσθεσε ότι ο ένας μήνας δεν αρκεί για την διερεύνηση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι «αν όμως κλείσει σε ένα μήνα θα επρόκειτο για συκοφαντία και συγκάλυψη».

Επιπροσθέτως σημείωσε ότι το νέο αφήγημα του πρωθυπουργού φαίνεται πως είναι «οι βρώμικοι και οι καθαροί», γεγονός που σημαίνει ότι οι εκλογές είναι κοντά, «μπορεί και μέσα σε ένα εξάμηνο». «Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει (όπως πάντα) την πόλωση και τον διχασμό», σχολίασε χαρακτηρισιτκά ο κ. Γεωργιάδης.

Ακόμη τόνισε ότι ζήτησε να παραιτηθεί του δικαιώματος παραγραφής, με βάση τον νόμο Καστανίδη. «Αν καταλήξουν να μου ασκήσουν δίωξη, θέλω να δικαστώ», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε «θέλω να τους βγάλω την κουκούλα γιατί πιστεύω ότι όταν βγει η κουκούλα θα αποκαλυφθεί ποιοί τους έβαλαν».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, «γαϊδούρι και τέκνο της οργής», αναφερόμενος στον χθεσινό χλευασμό – όπως υπονόησε – από την πλευρά του κ. Πολάκη στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμένου όταν δάκρυσε κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής.