«να χυθεί άπλετο φως»

ΝΔ για Novartis: Θα ψηφίσουμε «ναι» σε Προανακριτική – Θέλουμε μια κάλπη

20/02/18 • 18:58 | UPD 20/02/18 • 19:13

Το θέμα Novartis κυριαρχεί στην επικαιρότητα με την ΝΔ να καλεί την κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια, και να συναινέσει στο να στηθεί μια κάλπη την Τετάρτη.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης παράλληλα τονίζουν ότι σε αυτή την περίπτωση οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσουν υπέρ της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην Πειραιώς, «στην υπόθεση Novartis η ΝΔ εξ αρχής τάχθηκε υπέρ της ανάγκης να χυθεί άπλετο φως και να αναδειχθεί η σκευωρία της κυβέρνησης. Αυτό θα πράξει και αύριο στην Βουλή. Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα αγωνιστεί για να στηθεί μια κάλπη, στην οποία οι βουλευτές της θα ψηφίσουν απερίφραστα ‘’ναι’’ στη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής για να εκχωρήσουν στα μέλη της την αρμοδιότητα να κρίνουν την υπόθεση, όπως άλλωστε είναι η πρόταση που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ».

Όλα τα άλλα, προσθέτουν οι πηγές της ΝΔ, είναι επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης που απλά επιβεβαιώνει την αδυναμία της να στοιχειοθετήσει τις ανώνυμες κατηγορίες και να συνεχίσει να σπιλώνει δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πολιτικούς της αντιπάλους.

Η προδικασία για τους τρεις μάρτυρες της Novartis πάσχει από απόλυτη ακυρότητα και κακώς οι μάρτυρες κατέθεσαν ανώνυμα δηλώνει στο μεταξύ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στον Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου ο οποίος ανακοίνωσε ότι στους μάρτυρες της Novartis δόθηκε καθεστώς μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, οπότε δεν υπάρχει πλέον δικαιοδοσία των Εισαγγελέων.

«Πρώτος εγώ ζητώ να ερευνηθεί σε βάθος οτιδήποτε αφορά στην προσωπική και πολιτική μου ζωή. Ας ψάξουν τους συνεργάτες μου, ας τους ερευνήσουν. Και αν κάτι βρεθεί, στο εκτελεστικό απόσπασμα» επισημαίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για την υπόθεση της Novartis.