Έκτακτη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής – Για τις 10 κάλπες και τα ψηφοδέλτια

20/02/18 • 11:53 | UPD 20/02/18 • 11:53

Παραμονή της συζήτησης για την υπόθεση για τη Novartis στη Βουλή και αποφασίστηκε να συνεδριάσει εκτάκτως η Διάσκεψη των Προέδρων.

Παραμονή της συζήτησης για την υπόθεση για τη Novartis στη Βουλή και αποφασίστηκε να συνεδριάσει εκτάκτως η Διάσκεψη των Προέδρων.Η συνεδρίαση θα γίνει στις 2 το μεσημέρι και αναμένεται να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για την οργάνωση της αυριανής συζήτησης στη Βουλή αναφορικά με την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να συγκροτηθεί επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS, αναμένεται να συζητηθούν σε έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι, όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, η αξιωματική αντιπολίτευση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ψηφοφορία για την προανακριτική αν τελικά στηθούν 10 κάλπες, όπως αποφάσισε στην προηγούμενη συνεδρίασή της η Διάσκεψη των Προέδρων.

Η δεύτερη προϋποθέση που θέτει, πέρα από τη μία και μόνη κάλπη, είναι το ψηφοδέλτιο να έχει μόνο το ερώτημα «ναι ή όχι» στη σύσταση της προανακριτικής, χωρίς να υπάρχουν και τα ονόματα των 10 εμπλεκομένων προσώπων στα οποία ο κάθε βουλευτής θα μπορεί να βάλει σταυρό για «ναι» ή «όχι» σε παραπομπή στην προανακριτική.