Λοβέρδος για Novartis: Να αρθεί η ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα

12/02/18 • 20:29 | UPD 12/02/18 • 21:33

Την άρση της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα για όσους κατέθεσαν στην υπόθεση της Novartis ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

«Είδα τον κ. Χασαπόπουλο ως πρόεδρο του συνδέσμου. Και έφυγε ο κ. Φιλέτης, ήρθε ο κ. Φρουζής και τότε τον γνώρισα» δήλωσε ο Γιάννης Λοβέρδος για τις σχέσεις του με τον αντιπρόεδρο της Novartis ΕΛΑΣ.

Ο κ. Λοβέρδος μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι γνωρίζει την ταυτότητα της μάρτυρος, ενώ χαρακτήρισε «γελοιότητες» και «ανοησίες» τις καταγγελίες εναντίον του, καθώς, όπως είπε, δεν είχε γνωρίσει τον αντιπρόεδρο της Novartis, κ. Φρουζή, το διάστημα για το οποίο κατηγορείται και διέψευσε τις συναντήσεις που του καταλογίζουν στην οικεία γνωστού δημοσιογράφου.

«Ξέρω το πρόσωπο που έχει πει το πιο σοβαρό για μένα. Λέει αυτή η μάρτυρας, ότι εγώ δωροδοκήθηκα από το γενικό διευθυντή της Novartis, σε εποχές που δεν τον είχαν γνωρίσει. Τον γνώρισα όταν εξελέγη πρόεδρος. Τον Απρίλιο του 2012. Κάναμε εκλογές ένα μήνα μετά. Αυτά είναι ανοησίες. Δεν ήξερα τον κύριο Φρουζή. Δεν υπήρξαν οι συναντήσεις με Χασαπόπουλο και Φρουζή. Τον συνάντησα πρώτη φορά όταν έγινα υπουργός. Αγνοούσα το πρόσωπό του. Είναι γελοιότητες και ανοησίες, αλλά όταν πρόκειται για συκοφαντίες, σπιλώνουν την πολιτική σου πορεία. Όταν μιλούν για μένα, πρέπει να είναι προσεκτικοί. Κανένα έλεος. Εγώ θα τις βγάλω τις κουκούλες», δήλωσε αρχικά ο κ. Λοβέρδος.

Να γίνει προκαταρκτική, θα συντρίψω ένα προς ένα τα στοιχεία

Και συνέχισε: «Όταν κάναμε το νόμο, αναφερόμασταν σε καταγγελίες με στοιχεία και όχι σε υποθέσεις. Η Βουλή όταν γίνει προκαρκτική εξέταση, έχει την αρμοδιότητα, όπως και ο εισαγγελέας, να άρει την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Πρέπει να πάμε σε προκαταρκτική εξέταση. Εγώ θα πάω και θα μείνω εκεί. Θα συντρίψω ένα προς ένα όλα τα στοιχεία. Η Βουλή είναι ένα πεδίο. Υπάρχει και το πεδίο της δικαιοσύνης. Θα κινηθώ εναντίον παντός υπευθύνου. Κατά της μάρτυρος και κατά προσώπων. Θα κάνω μία σκληρή αγωγή για αποζημίωση. Καμία συγγνώμη, κανένας έλεος».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, άφησε αιχμές, λέγοντας πως «ο ίδιος ο κ. Τσίπρας υπονόμευσε τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, γιατί είχε προαναγγείλει την υπόθεση Novartis, πριν φτάσει η δικογραφία στη Βουλή.πώς ήξερε ο πρωθυπουργός και δύο υπουργοί του για το φάκελο; Από το 2004 η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύθηκε. Όταν αναλάβαμε εμείς, κάναμε αγώνα για να πέσει. Τιμωρήθηκα με αίμα. Εκείνον τον καιρό, για να συγκρατήσω τη φαρμακευτική δαπάνη, δεν έβαζα νέα φάρμακα στην αγορά. Η εταιρεία έφερε ένα φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Είχαν πιέσεις από παντού και για ανθρωπιστικούς λόγους. Είπα ας το κάνουμε. Τα λένε αυτά σε έναν άνθρωπο που μείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη κατά πολλά δισ. ευρώ».