Αντιδράσεις για την καταδίκη του Ανδρέα Παπαδόπουλου λόγω μήνυσης της Χρυσής Αυγής

09/02/18 • 19:22 | UPD 09/02/18 • 19:22

«Ανησυχία» εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας παράλληλα πως προκαλούνται «εύλογες απορίες», σε ανακοίνωσή της για το γεγονός ότι ο Ανδρέας Παπαδόπουλος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής με ένα χρόνο φυλακή.

«Ανησυχία» εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας παράλληλα πως προκαλούνται «εύλογες απορίες», σε ανακοίνωσή της για το γεγονός ότι ο Ανδρέας Παπαδόπουλος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής με ένα χρόνο φυλακή. Ο κ. Παπαδόπουλος είχε χαρακτηρίσει τα μέλη της οργάνωσης «ανθρώπους της νύχτας» και «κουμπουροφόρους».

Σύμφωνα με το κόμμα, καταδικάστηκε επειδή ως εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ είχε αποκαλέσει την οργάνωση που κατηγορείται ως εγκληματική «ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, ανθρώπους της νύχτας και κουμπουροφόρους».

Επίσης, αφήνονται αιχμές για την Ελληνική δικαιοσύνη, αφού λείπει «η απουσία βούλησης για την αυστηρή και αποφασιστική αντιμετώπιση του νεοναζιστικού μορφώματος οδηγούν σε τέτοια τραγελαφικά περιστατικά που αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία και ευτελίζουν την διαδικασία απονομής δικαιοσύνης».

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβάλει το κοινό αίσθημα η απόφαση

«Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου με ποινή φυλάκισης ενός έτους εναντίον του πρώην εκπροσώπου Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου, η οποία προήλθε κατόπιν μήνυσης που είχε υποβάλει η Χρυσή Αυγή για συκοφαντική δυσφήμιση, προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μόνο που κάνουν δικαστικές αποφάσεις τέτοιου είδους, είναι να ενισχύουν τους νεοναζιστές της Χ.Α., τη στιγμή μάλιστα που η δίκη για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει, βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη είναι η αθώωση του Ανδρέα Παπαδόπουλου», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΚΕ: Απόφαση – πρόκληση

««Η καταδίκη του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ, αποτελεί πρόκληση, ιδιαίτερα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της και τα στελέχη της είναι υπόδικοι για δολοφονίες, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς σε βάρος εργαζομένων, νέων και μεταναστών» τονίζει στο σχόλιο του το ΚΚΕ για την απόφαση σε βάρος του πρώην εκπροσώπου Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Η ναζιστική εγκληματική ΧΑ είναι καταδικασμένη στη συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού κι αυτό δεν αλλάζει με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση» καταλήγει.

Copy link
Powered by Social Snap