Για απιστία ελέγχεται ο Καμμένος

Στη Βουλή η δικογραφία για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

09/02/18 • 13:05 | UPD 09/02/18 • 16:32

Η εισαγγελία Διαφθοράς έστειλε αμελλητί στη Βουλή τη δικογραφία, βάση των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας.

Η έρευνα «σκόνταψε» στο όνομα του υπουργού Εθνικής Άμυνας και ως όφειλαν οι εισαγγελικές αρχές διαβιβάζουν τη δικογραφία αμελλητί στη Βουλή.

Στη συγκεκριμένη δικογραφία  περιλαμβάνονται μία κατάθεση μάρτυρα, ενώ ο μεσάζων της ελεγχόμενης αγοραπωλησίας των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, Βασίλης Παπαδόπουλος, ενώ εκλήθη σε κατάθεση δεν εμφανίστηκε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Στο μεταξύ, όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επικοινώνησε μαζί του νωρίτερα και τον πληροφόρησε ότι θα του αποστείλει επιστολή με την οποία θα του γνωστοποιεί την πρόθεσή του να «απεκδυθεί της ασυλίας του και να καταθέσει για την υπόθεση στις αρμόδιες αρχές ως απλός πολίτης.

H δήλωση αυτή δεν στερεί τη δυνατότητα από βουλευτές (υπενθυμίζεται ότι χρειάζονται τουλάχιστον 30 υπογραφές) για την κατάθεση αιτήματος συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι για εξεταστική για την ίδια υπόθεση ο αναγκαίος αριθμός είναι τουλάχιστον 60 βουλευτές.Στο μεταξύ, να προχωρήσει  η έρευνά της εισαγγελίας για την υπόθεση πώλησης παλαιού αμυντικού υλικού προς τη Σαουδική Αραβία, ζητά σε επιστολή του προς την Ελένη Τουλουπάκη ο Πάνος Καμμένος.