«Βόμβες» Μπουτάρη για το συλλαλητήριο – Τι είπε για Μίκη και «Νέα Μακεδονία»

05/02/18 • 12:06 | UPD 05/02/18 • 12:15

Ο Γιάννης Μπουτάρης παίρνει ξανά θέση μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει τον πύρινο λόγο του Μίκη Θεοδωράκη…

Εμπρηστική χαρακτήρισε την ομιλία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, παρομοιάζοντάς τη με αυτή του στρατηγού Φράγκου στη Θεσσαλονίκη, ενώ επισήμανε ότι τα συλλαλητήρια μπορεί να ήταν μεγάλα και εντυπωσιακά, όμως δεν πρέπει να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πως η Ελλάδα δεν έχει την αποκλειστικότητα στη Μακεδονία και όπως είπε δεν έχει πρόβλημα με το «Νέα Μακεδονία» για τους Σκοπιανούς. «Το Βόρεια Μακεδονία σημαίνει μια χώρα που έσπασε στα δύο αλλά το Νέα Μακεδονία δεν θα συνιστούσε κανένα απολύτως πρόβλημα».

Σύμφωνα με τον κύριο Μπουτάρη, οι Έλληνες κάτω από τον Όλυμπο αλλά και στην Κρήτη δεν γνωρίζουν το πρόβλημα. «Δεν γνωρίζουν ότι η Μακεδονία γεωγραφικά δεν είναι μόνο ελληνική και ότι σε αρκετά χωριά της Καστοριάς και της Φλώρινας υπάρχουν άνθρωποι που μιλούσαν και μιλούν ακόμη σερβομακεδονικά», υποστήριξε.