Ανατριχιαστικές επιστολές

Σοκ από τις απειλές σε Κοτζιά: Όσες είναι οι Μακεδονίες τόσες θα είναι και οι σφαίρες στον εγκέφαλό σου

02/02/18 • 21:05 | UPD 02/02/18 • 21:36

Σοκάρουν οι απειλές που δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τόσο για τη ζωή του ίδιου όσο και της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο του Star, οι επιστολές που έχει δεχτεί είναι 3, ενώ υπήρξαν και απειλητικά τηλεφωνήματα.

Μάλιστα έχει ταυτοποιηθεί και ένας άνθρωπος που έκανε το τηλεφώνημα, κάτοικος Αμπελοκήπων, και έχει κληθεί σε απολογία.

Επιστολές γεμάτες απειλές

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτονται, η πρώτη επιστολή έγραφε «όσες είναι οι Μακεδονές θα είναι και οι σφαίρες στον εγκέφαλό σου». Η δεύτερη «θα εκτελέσουμε όποιον από τους 300 το ψηφίσει. Θα ξεκινήσουμε από όποιον τον υπογράψει και την οικογένειά του» ενώ η τρίτη «Θα σε εκτελέσουμε. Την Κυριακή θα καταστρέψουμε τα κτίρια των προδοτών και τη Βουλή».

Οι εξελίξεις αυτές όπως είναι φυσικό φουντώνουν τις ανησυχίες εν’ όψει και του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία. Την αποκάλυψη για τις απειλές έκανε ο Νίκος Τόσκας μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Υπάρχουν επιστολές και σε άλλα υπουργεία και θα δούμε τι γίνεται»

Απαντώντας σε ερώτηση για τον χρόνο δημοσιοποίησης της ανέφερε: «Τώρα εστάλη η επιστολή. Τώρα γίνονται ενέργειες προκειμένου να αποκαλυφθεί αυτός που έστειλε την επιστολή. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να καταδικαστούν ακραίες ενέργειες, ενέργειες ανθρώπων της ακροδεξιάς και ανθρώπων που προσπαθούν να προβοκάρουν» είπε αναφερόμενος στην τελευταία απειλητική επιστολή.

Εμείς δεν παίζουμε με σκοπιμότητες, οφείλουμε να παρουσιάζουμε το πρόβλημα, να πούμε ότι δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τα όρια ώστε να απομονωθούν οι άνθρωποι αυτοί από το κοινωνικό σύνολο και να μπορέσουν όσοι επιθυμούν να εκφραστούν με ειρηνικό τρόπο«, συμπλήρωσε.

«Κοινή αντίληψη όλων, και της κυβέρνησης αλλά και πιστεύω των ανθρώπων που θα κατέβουν να διαδηλώσουν είναι να υπάρξει μεν έκφραση της γνώμης τους αλλά μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα ηρεμίας και σεβασμού του δημοκρατικού πολιτεύματος, είπε ο υπουργός. «Δεν φοβόμαστε επεισόδια. Πιστεύουμε ότι θα γίνει σε ήρεμο κλίμα το συλλαλητήριο αλλά έχουμε πάρει μέτρα που πρέπει να πάρουμε» τόνισε.

Αναφορικά με τις ακραίες και απειλητικές τοποθετήσεις που εκφράζονται από διάφορες πλευρές ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι είναι καταδικαστέες όποιες εκφράσεις και ενέργειες περνούν τα όρια. «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν ενέργειες που είναι πέρα από τον νόμο και πέρα από το δημοκρατικό πολίτευμα».

Εμείς οφείλουμε να παίρνουμε μέτρα, οφείλουμε να καταδικάζουμε ακραίες ενέργειες, πρέπει να παίρνουμε μέτρα, πρέπει να βάλουμε τα όρια ανάμεσα στη νομιμότητα και τις ακραίες εκφράσεις, όπως και να καταδικάζουμε τις ακροδεξιές αντιλήψεις και εκφράσεις, είπε μεταξύ άλλων.

Ιερά Σύνοδος και ΝΔ καταδικάζουν την απειλητική επιστολή στον Κοτζιά: Είναι αυτονόητο

Κύκλοι της Ιεράς Συνόδου παρατήρησαν,  ότι ουδείς αντιλαμβάνεται γιατί ο κ. Κοτζιάς, επωνύμως αυτή τη φορά, απευθύνεται στην Ιερά Σύνοδο και στην Εκκλησία.

Προφανώς, η καταδίκη είναι αυτονόητη, τονίζουν οι κύκλοι της Ιεράς Συνόδου στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών με ανάρτησή του το πρωί στο Twitter για τις εναντίον του απειλές, καλούσε «ΝΔ και Ιερά Σύνοδος να τις καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά».

Καταδίκη από την ΝΔ

Σε δήλωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτοότι η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται», προσθέτοντας πως προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών.

«Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Κοτζιάς δέχτηκε απειλητική επιστολή από αγνώστους και στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως παρόμοιες έχουν σταλεί και σε άλλα υπουργεία. Οι άγνωστοι αναφέρουν μεταξύ άλλων στις επιστολές τη φράση «να μπει ο στρατός στη Βουλή».