Συνεχίζεται ο πόλεμος

Νέο βίντεο του Μαξίμου για το Σκοπιανό: Ο Μητσοτάκης κρύβεται για την ονομασία

01/02/18 • 16:21 | UPD 01/02/18 • 16:23

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας για την ονομασία των Σκοπίων και των ό9ρο Μακεδονία με ένα ακόμη βίντεο.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στη νεα ανακοίνωση κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κρύβεται και δεν παίρνει θέση για το θέμα της ονομασίας και θυμίζει τις δηλώσεις του Πάνου Παναγιωτόπουλου το 2008 αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Το 2008 ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωνε πως η τότε κυβέρνηση είχε προκρίνει τον όρο «Νέα Μακεδονία».

Προχθές η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως η εθνική γραμμή το 2008 προ του Βουκουρεστίου, ήταν σύνθετη ονομασία που εμπεριείχε και τον όρο Μακεδονία και υπογράμμισε πως επιμένει και σήμερα στη «σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία».

Στις 9 Ιανουαρίου ο νυν Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε πως η εθνική γραμμή για το ζήτημα, η οποία, όπως τόνισε τότε, χαράχτηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή, αποτελεί τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή σύνθετη ονομασία», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου.

Και συνεχίζει: «Ωστόσο, τις τελευταίες 20 μέρες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν παίρνει θέση.

Τελικά εκτός από το να προσπαθεί να καπηλευθεί τις πατριωτικές ανησυχίες των πολιτών, θα έχει το θάρρος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το ονοματολογικό;»