Στηρίζει Τσίπρα ο υπ.Αμυνας

Μαξίμου για δηλώσεις Καμμένου: Τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης

29/01/18 • 20:22 | UPD 29/01/18 • 21:23

«Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου βάζουν οριστικά τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης διάφορων καλοθελητών του παλιού πολιτικού συστήματος», τονίζουν πηγές της κυβέρνησης.

«Όσο και αν κάποιοι δε θέλουν», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, θα είναι αυτή η κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία».

Καμμένος: Μαζί με τον Τσίπρα μέχρι το τέλος της τετραετίας

Την απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Νίκου Κοτζιά στο Σκοπιανό εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος μετά την ολοκλήρωση του πολιτικού συμβουλίου των ΑΝΕΛ αλλά επεσήμανε πως ο όρος του κόμματός του για την ονομασία είναι απαράβατος.

«Εμπιστευόμαστε τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευθεί, επιθυμούμε λύση, αλλά με τον απαράβατο όρο που εμείς θέτουμε», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι διαπραγματεύσεις».

Σε ότι αφορά την κυβερνητική συνεργασία, υποστήριξε ότι «Οι ΑΝΕΛ κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και αυτή την έντιμη συμφωνία θα την τιμήσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι το τέλος της τετραετίας. «Θεωρούμε ότι σε σύντονο χρονικό διάστημα ο κόσμος θα αντιληφθεί τη σημασία αυτής της συνεργασίας».

Στην συνέχεια άφησε αιχμές για τη Νέα Δημοκρατία:

«Σε εκείνους που κάνουν σενάρια αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η δική μας θέση είναι καθαρή. Εκείνοι είναι που πρέπει να αποφασίσουν με ποια πολιτική είναι. Με τις θέσεις του Βουκουρεστίου, τη θέση του κ. Καραμανλή ή τη θέση που εκφράζει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης; Ας λύσουν αυτοί τα προβλήματά τους και ας παρακολουθήσουν το κυβερνητικό έργο».

Στην συνέχεια έκανε λόγο για τις συνταγματικές αλλαγές που πρέπει να κάνουν τα Σκόπια: «Η συνταγματική κατοχύρωση είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία»» ενώ για τα συλλαλητήρια και την συμμετοχή των ΑΝΕΛ είπε: «Τα συλλαλητήρια τα διοργανώνουν οι πολίτες. Εμείς  συμμετέχουμε. Οι συμμετέχοντες είναι Έλληνες πολίτες που εκφράζουν μια εθνική θέση και βοηθούν την εθνική διαπραγμάτευση. Εγώ θα λείπω την Κυριακή αλλά η οικογένειά μου θα πάει».