Σε κλίμα έντασης

Σε εξέλιξη συνεδρίαση των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό

29/01/18 • 14:43 | UPD 29/01/18 • 16:13

Στα γραφεία του κόμματος συνεδριάζουν η Κοινοβουλευτική ομάδα και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ για το Σκοπίων.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ρωτήθηκε για δημοσίευμα της Real που ήθελε τον ίδιο να αποχωρεί από την κυβέρνηση και απάντησε λακωνικά: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια είδηση, λυπάμαι πολύ».

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται την ώρα που υπάρχει πόλεμος δηλώσεων μεταξύ στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το συλλαλητήριο και τη στάση στο Σκοπιανό, ενώ σενάρια για το μέλος της συγκυβέρνησης έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ούτε λίγο ούτε πολύ «άδειασε» τον Δημήτρη Καμμένο για τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα είπε:

«Δεν έχω καμία κόντρα με κανένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω πολύ καλές σχέσεις και εγώ και ο πρόεδρο. Μας ενώνουν ακόμα η μάχη κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, της μιντιακής δικτατορίας και ενός πολιτικού συστήματος που μας έφερε ως εδώ. Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο δισεκατομμύριο να πέσει η κυβέρνηση».

Σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας είπε:  «Το καλύτερο θα ήταν να είχαμε μία ενιαία θέση με τους ΑΝΕΛ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ».

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση από τον Δημήτρη Καμμένο , ο οποίος προανήγγειλε πολιτικές εξελίξεις με το Σκοπιανό. Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι με το ονοματολογικό θα ξεκαθαρίσουν οι στρατηγικές των κομμάτων και ο καθένας θα βρεθεί μπροστά στην αλήθεια: «Δεν μπορεί να γίνει συμφωνία αν δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για τον αλυτρωτισμό», είπε ενώ έστρεψε και πάλι τα «βέλη» του προς βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι δυνατόν ο κ. Σκουρλέτης να μας λέει να προσέχουμε και να μην πάμε στο συλλαλητήριο;», είπε.