«Σύγκληση Πολιτικών Αρχηγών αν χρειαστεί»

Τριβές στην κυβέρνηση για την ονομασία των Σκοπίων – Καμμένος: Δεν ψηφίζω το όνομα Μακεδονία

27/12/17 • 17:36 | UPD 27/12/17 • 17:36

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων άφησε ο Πάνος Καμμένος.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων άφησε ο Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος στον απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο Αμυνας είπε ξανά ότι δεν θα ψηφίσει θετικά στη χρήση του όρου «Μακεδονία». Είπε, επίσης, ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς διαπραγματεύεται το θέμα και τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο υπουργό Εξωτερικών που πέρασε ποτέ.

Στην συέχεια τόνισε: «Ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενέεργεία απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Εξαπέλυσε επίθεση κατά της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, τονίζοντας: «Ακούω τη ΝΔ και ειδικά την κυρία Μπακογιάννη. Έχει μια εμμονή σε σχέση με το να λέει συνέχεια ότι έχουμε ψηφίσει τη θέση για συνθέτη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελλάδα για μια δική της θέση. «Εγώ δε ψηφίζω θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία», ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος.

Για το θέμα της Σαουδικής Αραβίας επιτέθηκε στη ΝΔ και όχι μόνο λέγοντας: «Τολμούν να λένε για πλαστά χαρτιά; Τότε να πάνε στη Δικαιοσύνη. Αυτά τα χαρτιά έχουν τη σφραγίδα των προξενικών αρχών».

Μπακογιάννη για Σκοπιανό: Να ξεκαθαρίσει την θέση της η κυβέρνηση

Να ξεκαθαρίσει την θέση της σε σχέση με το Σκοπιανό κάλεσε την κυβέρνηση η Ντόρα Μπακογιάννη που εκτίμησε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με δύο διαφορετικές θέσεις.

«Η ευθύνη είναι τεράστια. Έχουμε μια κυβέρνηση που πάει στη διαπραγμάτευση με δυο διαφορετικές θέσεις και είναι καταδικασμένη να αποτύχει», είπε η κυρία Μπακογιάννη μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104.6, ενώ αναφερόμενη σε σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σημείωσε: «Αυτό που οφείλει να κάνει ο κ. Τζανακόπουλος, είναι να μας πει με ποια θέση διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Το μείζον θέμα είναι ποια είναι η εθνική θέση».

«Η κυβέρνηση είναι βαθιά διχασμένη. Λυπάμαι που το λέω, αλλά ένας υπουργός Εξωτερικών δεν έχει εθνική θέση», πρόσθεσε.

Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ότι περιμένει να δει την πρόταση της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει μια πρόταση που θα φέρει μεμονωμένα ένα κόμμα».

Ερωτηθείσα δε αν το θέμα του Σκοπιανού μπορεί να προκαλέσει εκλογές, η κυρία Μπακογιάννη απάντησε ότι όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

Απάντηση Τζανακόπουλου

Στην Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Η κυρία Μπακογιάννη θα έπρεπε να γνωρίζει και ως πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets. Όσο για την ουσία του ζητήματος, την ενημερώνουμε ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να λύσει ένα πρόβλημα που κληροδότησε στη χώρα η δική της παράταξη. Μέχρι τότε αναμένουμε να μας πει αν η θέση της σημερινής Ν.Δ. είναι αυτή του Κων. Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση λύσης», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.