Επίθεση Βενιζέλου στην κυβέρνηση: Γλείφουν εκεί που έφτυναν

22/12/17 • 13:05 | UPD 22/12/17 • 13:05

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε επίσης πως ήδη έχει ψηφιστεί το τέταρτο μνημόνιο με σκληρές περικοπές και υψηλά πλεονάσματα.

Επίθεση κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας για επικοινωνιακό τέχνασμα όσον αφορά την έξοδο από το Μνημόνιο.

Σημείωσε επίσης πως ήδη έχει ψηφιστεί το τέταρτο μνημόνιο με σκληρές περικοπές και υψηλά πλεονάσματα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής στήριξης, στον απόηχο της προτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος προς την κυβέρνηση να εξεταστεί το ενδεχόμενο προληπτικού προγράμματος μετά τη λήξη του τρέχοντος Μνημονίου.

Αν δεν έχεις μία προληπτική πιστωτική γραμμή μπορεί να δυσκολευτούν οι τράπεζες να δίνουν τα ομόλογα τους ως εγγύηση για να δανείζονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο κ. Βενιζέλος είπε αιχμηρά ότι τα κυβερνητικά στελέχη και το Μέγαρο Μαξίμου αποκαλούν μεν αποτυχημένους τον ίδιο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, όμως την ίδια στιγμή έχουν αλλάξει τελείως πολιτική κατεύθυνση σε σχέση με τα όσα υπόσχονταν αρχικά.

«O κ.Τσακαλώτος είπε σε εμένα,»μα γιατί είσαστε αποτυχημένος», και κύκλοι Μαξίμου λένε στον κ.Στουρνάρα,»γιατί είσαστε αποτυχημένος», και αυτοί είναι οι επιτυχημένοι. Επειδή είπαν ψέματα, επειδή έκαναν λαθρεμπόριο ελπίδων, είναι επιτυχημένοι, επειδή γλείφουν εκεί που έφτυναν», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην καλή πορεία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων , ο κ. Βενζέλος είπε πως μπορεί σήμερα να είναι χαμηλά, όμως κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί όταν η Ελλάδα βγει κανονικά στις αγορές χρέους, αναζητώντας πραγματικά ποσά.

Η ποσότητα των εμπορευσίμων ομολόγων είναι σήμερα πάρα πολύ μικρή, προσέθεσε.