ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Η νέα γενιά της ΝΔ παίρνει τα ηνία και… αλλάζει σελίδα στο κόμμα

21/12/17 • 19:17 | UPD 31/12/17 • 14:06

Πτυχιούχοι, επιστήμονες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, διακεκριμένα μέλη τοπικών κοινωνιών ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να αλλάξει σελίδα η χώρα.

Αέρας ανανέωσης και αισιοδοξίας πνέει στα γραφεία της οδού Πειραιώς με την «είσοδο» νέων στελεχών. Μαζί με τους έμπειρους «γαλάζιους», τα νέα πρόσωπα που ανέλαβαν θέσεις-κλειδιά και όσα ακόμη θα περάσουν την πύλη της παράταξης μέσα από το Mητρώο στελεχών, η Νέα Δημοκρατία αλλάζει σελίδα.

Από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, πτυχιούχοι, επιστήμονες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, διακεκριμένα μέλη τοπικών κοινωνιών ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να αλλάξει σελίδα η χώρα. Και είναι βέβαιοι ότι θα το πετύχουν.

 Η νέα γενιά επικοινωνιολόγων

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας, έμπειρος δημοσιογράφος, είναι ο νέος διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Μια θέση που απαιτεί πολιτικό λόγο και βούληση, ώστε να μένει ανοιχτό  το «παράθυρο» στην κοινωνία για τη σωστή επεξεργασία των μηνυμάτων που στέλνουν οι πολίτες. Ο κ. Ζούλας φαίνεται ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Ο Κώστας Κυρανάκης, αν και 30 ετών, είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για δυο θητείες. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών και εργάζεται από τα 19 του χρόνια στον τομέα της διαδικτυακής επικοινωνίας. Αξίζει να αναφερθεί πως το 2016, το Διεθνές περιοδικό Forbes, τον επέλεξε στη λίστα 30 under 30.

Με καταγωγή από την Ευρυτανία η Σοφία Ζαχαράκη είναι πρόσωπο-κλειδί στα γραφεία της Πειραιώς. Ανέλαβε αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου και μιλά αγγλικά, ισπανικά και γαλλικά, ενώ έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας Αγγλικών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών». Ο Νίκος Ρωμανός, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, είναι κάτοχος Bachelor of Arts στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Essex και MBA από το Cardiff. Η αγάπη του για την επιστήμη της Ψυχολογίας τον έκανε να επιστρέψει στην Ουαλία για να συνεχίσει τις σπουδές του εκεί. Σήμερα διατηρεί συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυμικής Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας ως ψυχολόγος.
Ανάμεσα στις πολυπληθείς του δραστηριότητες είναι η ουσιαστική του ενασχόληση με τα social media σε πολιτικό επίπεδο και η αρθρογραφία σε ηλεκτρονικά μέσα.

Τα νέα πρόσωπα στις Γραμματείες

Είναι πρόσωπα που έχουν ρόλο-κλειδί στη δομή του κόμματος, καθώς αποτελούν τόσο τους «πομπούς» όσο και τους «δέκτες» μεταξύ κόμματος και κοινωνίας.

Στο τιμόνι της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας βρίσκεται ο  καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Λήψης Αποφάσεων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) και επικεφαλής της ερευνητικής μονάδας «Επιχειρησιακής Ερευνας και Συστημάτων Αποφάσεων» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Ταραντίλης. Στενοί του συνεργάτες είναι οι αναπληρωτές της Γραμματείας  Μαίη Ζαννή με μεταπτυχιακό στο London School of Economics (MSc 2000), ο πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ Κώστας Μπακογιάννης και ο 34χρονος δικηγόρος Νίκος Σωτηρόπουλος.

Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων ο Βασίλης Ξυπολητάς, κάτοχος τριών μεταπτυχιακών  τίτλων, ο Νίκος Κωστόπουλος, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της επιχειρήσεων, έχει αναλάβει γραμματέας επιστημονικών φορέων, ο εκπαιδευτικός από τα Χανιά της Κρήτης Στέλιος Κονταδάκης έχει οριστεί γραμματέας Οργανωτικού. Συντονιστής του προγράμματος ο Γιώργος Στεργίου, ο οποίος έχει θητεύσει ως γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Καταναλωτή, καθώς και ως ειδικός γραμματέας Εποπτείας Αγοράς, στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι σύμβουλοι του προέδρου

Η μεγάλη καινοτομία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι όρισε δεκατρία νέα πρόσωπα στο στελεχιακό του δυναμικό. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία, έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, ενώ ο Γιώργος Ζαββός υπήρξε ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διακρίνεται για την άριστη γνώση του στα ευρωπαϊκά και τα διεθνή θέματα. Η Δόμνα Μιχαηλίδου σπούδασε Οικονομικά στο University of York της Αγγλίας και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, όπου έλαβε μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και Διδακτορικό στα Οικονομικά της Ανάπτυξης.

Ο Τάσος Αναστασάτος είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Warwick και πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου  Αθηνών, ο Θοδωρής Πελαγίδης είναι καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ανώτατος εταίρος του Ινστιτούτου Brookings στη Ουάσιγκτον, η Βίκυ Λοΐζου είναι απόφοιτη του Πάντειου Πανεπιστήμιου με μεταπτυχιακό τίτλο στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και η Ρεβέκκα Πιτσίκα έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και International Management στο Πανεπιστήμιο Nancy της Γαλλίας.

Πτυχιούχοι, επιστήμονες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, διακεκριμένα μέλη τοπικών κοινωνιών ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να αλλάξει σελίδα η χώρα

Ο Στέλιος Πέτσας είναι αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, πτυχιούχος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΕΚΠΑ, ο Λεωνίδας Χριστόπουλος έχει σπουδάσει Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πήρε μεταπτυχιακό τίτλο στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Warwick, ο Χρήστος Χάλαρης είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ και κάτοχος ΜΒΑ και διδακτορικού, ενώ η Κωνσταντίνα Μπότσιου είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Tübingen. Εχει τα ηνία Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός από το Πολυτεχνείο του Aachen Γερμανίας, με μεταπτυχιακό στο Management Science από το Imperial College του Λονδίνου και διδακτορικό από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Επιχειρησιακή Ερευνα και η Αλεξάνδρα Σδούκου έχει πτυχίο Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από το Πανεπιστήμιο του Bristol στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο και από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις Ευρωπαϊκές & Οικονομικές Σπουδές.

Από την κοινωνία για την κοινωνία

Διακεκριμένα στελέχη στις τοπικές κοινωνίες, μάχιμοι και δραστήριοι πολίτες είναι μεταξύ των νέων μελών του Μητρώου της Ν.Δ. Παιδοψυχίατρος με εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, σε ΜΚΟ και σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα ο Μανώλης Τσαλαμανιός είναι από τα πρόσωπα του Μητρώου, όπως και ο εκπαιδευτικός  

Νίκος Θεοδωρόπουλος. Ο Δημήτρης Λούμπας  ζει στην Κόρινθο και είναι εκπαιδευτικός, ο Λεωνίδας Βλαχόπουλος  από το χωριό Μαυρίκι Αιγιαλείας Αχαΐας. Είναι ναυπηγός με μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και εργάζεται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο Θεόδωρος Σιδηρόπουλος  από τον Αρχάγγελο Νάουσας, διετέλεσε αν. γενικός διευθυντής του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, ενώ στο Επιτελείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας (2004-2007) ήταν διευθυντής Προγραμματισμού και Υποστήριξης. Ο Κωνσταντίνος Μουράτης οικονομολόγος με  μεταπτυχιακές σπουδές στην «Υπολογιστική Νοημοσύνη και Ψηφιακά Μέσα», ο Σωτήρης Μποταΐτης από την Κατερίνη είναι γιατρός, καθηγητής Ιατρικής στο Δημοκρίτειο, ο Νικόλαος Κατσίμπρας από το 2014 διδάσκει ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και ως επικουρικός βοηθός καθηγητής στο Κέντρο Επίλυσης Συγκρούσεων του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Η γυναίκες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Ν.Δ.

 Η Νέα Δημοκρατία δεν δίνει μόνο ευκαιρίες στους νέους αλλά ανοίγει τις πόρτες στις γυναίκες που θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο μεγάλο στοίχημα για την αλλαγή σελίδας στη χώρα. Στο Μητρώο στελεχών της Ν.Δ. βρίσκονται κυρίες από όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον ιδιωτικό τομέα και είναι κάτοχοι πανεπιστημιακών τίτλων.

Η Θωμαΐς Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960, με καταγωγή από την Ευρυτανία, είναι γιατρός και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1994, ενώ η Χρυσοβαλάντω (Βαλεντία) Τσέπη γεννήθηκε στη Γερμανία το 1982, έζησε το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών της χρόνων στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, επέστρεψε στην Ελλάδα για τις σπουδές της και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Δέσποινα Μπαλοθιάρη
γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1982 και από την ηλικία των 12 εργάζεται στο χώρο της ζαχαροπλαστικής – επάγγελμα το οποίο ασκεί ως και σήμερα στη δική της οικογενειακή επιχείρηση «Αρτοζαχαροπλαστείο ΖΕΝΙΘ», που βρίσκεται στην Ιεράπετρα. Η Αντωνία (Τόνια) Αράχωβα έχει διατελέσει από τον Ιούνιο του 2011 έως και τον Μάρτιο του 2014 λειτουργική γενική διευθύντρια στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, όπου και συνεχίζει και εργάζεται από το 1995. Η Μαρία Τσιακίρογλου ζει και εργάζεται στην Ξάνθη, η Φανή Πατρή από την Κατερίνη σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Πλόβντιβ και εργάζεται στο ΕΣΥ, στο Κ.Υ. Λιτοχώρου-ΠΕΔΥ Κατερίνης. Η Σοφία Νικολάου από το Αυλωνάρι Κύμης είναι δικηγόρος, η Στέλλα Αυγερίκου αρχιτέκτων μηχανικός στο ΕΜΠ, η Βασιλική Καλοδήμου από το Ναύπλιο είναι  μοριακή γενετίστρια και διευθύντρια στο τμήμα Κυτταρομετρίας Ροής-Ερευνας και Αναγεννητικής Ιατρικής του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ στην Αθήνα.

Η Ελένη Κασαμπαλίδου από τη Θεσσαλονίκη σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΑΠΘ. Η Μαρία Βουρβουχάκη είναι γενετίστρια με M.Sc. στη Μοριακή Γενετική από το Imperial College του Λονδίνου και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Cambridge, η Λίζα Βαρδακάκη κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Σπουδών, από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά.

Η Αθηνά Ψαράκη είναι δικηγόρος Αθηνών με επαγγελματική εμπειρία και εκπαίδευση σε Ελλάδα και Αγγλία (Λονδίνο) και κάτοχος ποικίλων διακρίσεων, η Χαρά Γιαννοπούλου είναι δικηγόρος όπως και η Κατερίνα Ζιούτα. Η Ειρήνη Χατζοπούλου από τη Θεσσαλονίκη το 1996 απέκτησε το πτυχίο της στην Ιατρική, η Αγνή Κανδύλη από την Καστοριά είναι δικηγόρος, η Σοφία Αναγνωσταρά σπούδασε στο ΕΜΠ στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών. Η Ινέτζη Δημητρακάκη είναι κάτοχος πτυχίου της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Αναστασία Σακκαρέλη τέλειωσε το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, η Ελένη Μαυρογάλου είναι δικηγόρος. Η Μαρία Καλπουζάνη έχει Μάστερ στην Οικονομική και την Περιφερειακή Ανάπτυξη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Αθηνά Σιαφαρίκα από τον Τύρναβο είναι αριστούχος απόφοιτος της Νομικής Αθηνών.

Η γενιά των 40άρηδων

Νέο «αίμα» στους κόλπους της Ν.Δ., μέσα από το Μητρώο στελεχών. Ο Λάμπρος Καούδης από τη Θεσσαλονίκη είναι ελεύθερος επαγγελματίας με οικονομικές σπουδές στο εξωτερικό. Ασχολείται με άντληση και διαχείριση  πόρων.

Ο Γιώργος Σακελλαράκης δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας από το 2001 μέχρι και σήμερα σε εταιρίες που εμπορεύονται και διακινούν ιατροτεχνολογικό υλικό στην ελληνική επικράτεια και κυρίως σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές.

Ο Ηρακλής Στυλιάρας είναι μηχανολόγος μηχανικός, ο Προκόπης Μπίλης δικηγόρος με γραφείο στη Νάουσα, ο Γιάννης Σαμέλης είναι δικηγόρος – οικονομολόγος, ο Διαμαντής Γκολιδάκης είναι ιατρός, ενεργό μέλος διάφορων κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Ο Χρήστος Λιάπης είναι ψυχίατρος – διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Κωνσταντίνος Ντούνας είναι μαθηματικός – χρηματοοικονομικός αναλυτής, ο Αντώνης Ασπράς είναι σύμβουλος επιχειρήσεων με ειδίκευση στη στρατηγική και την αναδιοργάνωση εταιριών και κυρίως του χρηματοπιστωτικού τομέα, ο Δημήτρης Αναστασόπουλος είναι δικηγόρος. Ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ είναι επιχειρηματίας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, ο Νίκος Γαβαλάς είναι ιατρός με μελέτες, έρευνα και διδακτορικές σπουδές σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ο Κωνσταντίνος Ευθυμίου  συνεργάστηκε με πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις ενέργειας, ενώ έχει ιδρύσει και διοικεί 2 επιχειρήσεις ανάπτυξης έργων ανανεώσιμων πηγών.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής