ΝΔ: Μόνη ουσιαστική λύση για το Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου η δική μας

20/12/17 • 12:52 | UPD 20/12/17 • 12:52

Στο ζήτημα του ΦΠΑ στα νησιά επανέρχεται η ΝΔ, μετά την τροπολογία που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση, για την επέκταση του ισχύοντος καθεστώτος.

Στο ζήτημα του ΦΠΑ στα νησιά επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία, μετά την τροπολογία που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση, για την επέκταση του ισχύοντος καθεστώτος κατά έξι μήνες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιδρά, ζητώντας την υιοθέτηση της δικής της πρόταση από την κυβέρνηση για το καθεστώς έκπτωσης 30% στους συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά.

«Χθες το πρωί, η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε εκ νέου τροπολογία για να διατηρηθεί για ένα ακόμη έτος, μέχρι το τέλος του 2018, το ισχύον καθεστώς της έκπτωσης 30% στους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά των Νομών Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, πλην της Ρόδου και της Καρπάθου. Λίγες ώρες αργότερα η Κυβέρνηση έφερε τελικά μια ρύθμιση η οποία παγώνει την εισαγωγή του αυξημένου Φ.Π.Α. μόνο για 6 μήνες και μόνο για 5 από τα 32 νησιά που πλήττονται», αναφέρεται από την ΝΔ.

«Λίγο πριν τελειώσει το 2017, το μόνο που θα είχε νόημα θα ήταν να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα τα οποία δεν επιλύουν το πρόβλημα, καθώς οι νησιώτες μας θα επιβαρυνθούν τελικά με τον αυξημένο Φ.Π.Α. που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2015 στο πλαίσιο της «περήφανης» διαπραγμάτευσης που έκανε», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.