Νέα επίθεση Κοντονή στους δικαστές: Είναι δυνατόν να προσφεύγουν στο ΣτΕ για δική τους υπόθεση;

19/12/17 • 19:43 | UPD 19/12/17 • 20:29

«Είναι δυνατόν ο κρίνων να είναι και ο κρινόμενος;» διερωτήθηκε ο Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ.

Για ακόμα μία φορά ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επιτέθηκε στους δικαστές, με αφορμή την απόφαση της Δευτέρας του ΣτΕ για την υποβολή πόθεν έσχες.

«Είναι δυνατόν ο κρίνων να είναι και ο κρινόμενος;» διερωτήθηκε ο Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στην απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις δηλώσεις πόθεν έσχες.

Μιλώντας, στη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου συζητήθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου, «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις», ο κ. Κοντονής, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Υπάρχει πρόβλημα θεσμικής τάξεως να προσφεύγουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας στο ΣτΕ για υπόθεση που αφορά τους ίδιους».

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κάθε κόμμα, ενόψει και της αναθεώρησης του Συντάγματος, να κάνει τις προτάσεις του και ζήτησε να μη στοιχίζεται κανείς πίσω από διαδικασίες που οδηγούν σε αδιαφάνεια και μη έλεγχο του δημοσίου βίου.