Θεοδωράκης στον Προϋπολογισμό: Η κυβέρνηση είναι ανίκανη για την ανάπτυξη

19/12/17 • 16:46 | UPD 19/12/17 • 17:17

«Χάσαμε ΑΕΠ 50 δισ. ευρώ και ζητάμε τους ίδιους φόρους, αυτό είναι σήμερα το πρόβλημα της χώρας» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

«Χάσαμε ΑΕΠ 50 δισ. ευρώ και ζητάμε τους ίδιους φόρους, αυτό είναι σήμερα το πρόβλημα της χώρας» επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Χωρίς ανάπτυξη τα πλεονάσματα θα συνεχίσουν να στηρίζονται στους φόρους», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και προέβλεψε πως «Η κυβέρνηση ανίκανη να εργαστεί για την ανάπτυξη, θα αναδιανέμει φτώχεια και μιζέρια και φόρους. Και βόλεμα μέσα σε ένα σπάταλο κομματικό κράτος».

Στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διώχνει τους επενδυτές.

«Τα μπρος-πίσω στις Σκουριές, η προστασία αόρατων δασών στο Ελληνικό, ο ψηφιακός μεσαίωνας του κ.Σπίρτζη & του κ.Λυμπερόπουλου δεν είναι μάχες εναντίον κάποιων κακών επενδυτών. Πρόκειται για έναν πόλεμο χαρακωμάτων προς όλους τους υποψήφιους επενδυτές» είπε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε πως το ΑΕΠ της χώρας θα ήταν σήμερα πολύ μεγαλύτερο αν είχαμε αποφύγει, Τo κλείσιμο των τραπεζών, Τα capital controls, Την απώλεια 40 δις καταθέσεων και τις εγκληματικές συμπεριφορές της κυβέρνησης το 2015. Τόνισε πάντως πως η πολιτική των καθυστερήσεων συνεχίστηκε και το 2016 και το 2017.

Δίνοντας ένα δείγμα «σπάταλου κράτους» σημείωσε πως από τον προϋπολογισμό προκύπτει πως οι Γενικές Γραμματείες του Πρωθυπουργού και οι υπουργοί του Μαξίμου – που δόξα να έχει ο Θεός και ο Μαρξ είναι πλέον τέσσερις! Μας στοιχίζουν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ!»

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι δήθεν «δίνει χρήματα στους φτωχούς» που θα πάρει πίσω διπλά και τριπλά με τους φόρους και ότι μειώνει την ανεργία «σπάζοντας» τις θέσεις εργασίας.

«Η κυβέρνηση μοιράζει κάτι «υπόλοιπα» που τα έχει πάρει όμως στο πολλαπλάσιο από τους φόρους που βάλατε στον καφέ, την μπύρα, το τηλέφωνο, την τηλεόραση, τη βενζίνη, το πετρέλαιο θέρμανσης και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης μέσω της αύξησης του ΦΠΑ» σημείωσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ταξικό πόλεμο εναντίον της μεσαίας τάξης.

« Λέτε οι δικοί μας ψηφοφόροι δεν έχουν καταθέσεις και μπλοκάκια. Χτυπάτε την μεσαία τάξη και όποιος επιζήσει επέζησε…Στον επόμενο προϋπολογισμό θα φορολογήσουμε και τις αναμνήσεις».

Χαρακτήρισε ως το νέο μεγάλο νέο fake news των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο. Θύμισε ότι η κυβέρνηση αφού δέχθηκε το ταμείο αποκρατικοποιήσεων και υπογράφηκαν τα τερατώδη πλεονάσματα έως το 2023 τώρα λένε ότι βγαίνουμε από το Μνημόνιο.

Και πού θα πάνε αυτά τα 7 δισ το 2018; Θα πάνε για την πληρωμή ενός παράνομου και επαχθούς χρέους που δεν τα επιβάλουν οι γερμανοτσολιάδες. Απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο αστειεύτηκε: «Δεν σας έχουμε δει πιο ευτυχή και ενθουσιασμένο από την ώρα που χτυπήσατε το σφυράκι στo Χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης. Αν το ξέραμε θα είχαμε οργανώσει νωρίτερα μια εκδρομή, θα μας είχε στοιχίσει λιγότερα»

«Η Ελλάδα έχει λαμπρό μέλλον αν φύγει από τα χέρια των λαϊκιστών και των συντηριτικών» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.