Λοβέρδος κατά Καμμένου: Νέα έγγραφα για συμφωνία με την Ιορδανία και μεσάζοντα τον Παπαδόπουλο

13/12/17 • 18:36 | UPD 13/12/17 • 18:36

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε νέα έγγραφα που αφορούν αντίστοιχη συμφωνία με την Ιορδανία το 2016 και ιδιόχειρο σημείωμα.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στη Βουλή για την πώληση οπλισμού στη Σαουδική Αραβία με την εμπλοκή του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε νέα έγγραφα που αφορούν αντίστοιχη συμφωνία με την Ιορδανία το 2016 και ιδιόχειρο σημείωμα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για προώθησή της επειδή «υπάρχουν δεσμεύσεις σε επίπεδο πολιτικό», σύμφωνα με το skai.gr.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρει επισύναψε τα έγγραφα σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Πάνο Καμμένο. Ο κ. Λοβέρδος καλεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να παράσχει πειστικές εξηγήσεις αφού τα έγγραφα καταδεικνύουν τις «στενές και άρρηκτες» σχέσεις του Υπουργού με τον κ. Παπαδόπουλο και μία περίεργη «εμμονή» του με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, τα έγγραφα που παραθέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αφορούν:

1. Έγγραφη εκδήλωση ενδιαφέροντος στις 20/6/2016του Βασίλη Παπαδόπουλου ως εκπροσώπου του Βασιλείου της Ιορδανίας για αγορά 300.000 βλημάτων 105 χιλιοστών.

2. Απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών στις 26/6/2016 που κρίνει ως μη αναγκαία επιχειρησιακά κι άρα διαθέσιμα προς πώληση 300.000 βλήματα 105 χιλ

3. Έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΘΑ με ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο αναφέρει «Προσοχή!!! Για κανένα λόγο να μην καθυστερήσει η διαδικασία εκποίησης. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε επίπεδο πολιτικό».

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο το ιδιόχειρο σημείωμα συνιστά το βασικό «προβληματικό» στοιχείο της υπόθεσης.

«Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πλέον ότι οι σχέσεις του μεσάζοντα Παπαδόπουλου με τον υπουργό Πάνο Καμμένο ήταν όχι μόνο στενές αλλά και όπως αποδεικνύεται άρρηκτες. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην εμμονική του προσπάθεια να επιβάλλει στο ελληνικό δημόσιο τον συγκεκριμένο επιχειρηματία δεν δίστασε να εμπλέξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις κατά τρόπο μάλιστα προκλητικό και απαράδεκτο», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την κατάθεση της ερώτησής του προς τον Πάνο Καμμένο.

Ο ίδιος μάλιστα υποστηρίζει ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «είναι απολύτως εκτεθειμένος και οφείλει πλέον πολλές απαντήσεις», τονίζοντας ότι πρώτα απ’ όλα οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποιες ήταν εκείνες “οι δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο” που αναφέρονται στο έγγραφο που καταθέτω σήμερα και δρομολόγησαν τόσες διαδικασίες και μάλιστα με τέτοια σπουδή».

 

Copy link
Powered by Social Snap