Την μοναδική Ανθαγορά της Αθηνας επισκέφτηκε ο Χρήστος Τεντόμας

13/12/17 • 04:12 | UPD 13/12/17 • 13:14

Την Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών επισκέφτηκε ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και επικεφαλής της πρωτοβουλίας πολιτών «Η Αθήνα Είμαστε Εμείς» κ. Χρήστος Τεντόμας, την μόνη κεντρική πανελλήνια αγορά δρεπτών ανθέων & πρασινάδων, που εδώ και 55 χρόνια λειτουργεί στα όρια της 5ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων.

Μετά τη ενδελεχή συζήτηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ο Χρήστος Τεντόμας δεσμεύθηκε να φέρει προς συζήτηση τις προτάσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα θα εισηγηθεί:

1. Να διερευνηθούν οι δυνατότητες βελτίωσης της συνεργασίας της Κεντρικής Ανθαγοράς Αθηνών με τον Δήμο Αθηναίων, σε τομείς, όπως η στήριξη έκφρασης συναισθημάτων συμπολιτών μας με λουλούδια, τεχνικές συντήρησης λουλουδιών στο σπίτι και στην δουλειά, συμβολισμοί λουλουδιών, ανθοσυνθέσεις στον δημόσιο χώρο κλπ

2. Να υπάρξει συνεργασία για κάποιο μεγάλο γεγονός στην Αθήνα, πχ: «ανθοχαλί» στην πλατεία Συντάγματος την άνοιξη, Ανθοσυνθέσεις στο Πεδίο Άρεως, «γιορτάζουμε» στην πλατεία Ανθεστηρίων (Αμερικής) κλπ

3. Να υπάρξει χρήση του παρακείμενου οικοπέδου του βρεφοκομείου για περιστασιακή στάθμευση επαγγελματικών αυτοκινήτων μελών του Συνεταιρισμού, για αποσυμφόρηση παρακείμενων οδών, με υποχρέωση συντήρησης και απόδοσης με ειδοποίηση.

4. Να γίνει μείωση του πλάτους του πεζοδρομίου κατά μήκος της Αγοράς (κατά δύο πλάκες), για την διευκόλυνση φορτοεκφόρτωσης νταλικών & φορτηγών.

5. Να υπάρξει ρύθμιση αποφυγής διπλής στάθμευσης στην περιοχή της Αγοράς

6. Να προχωρήσει η δημοτική αρχή σε λελογισμένη μείωση των Δημοτικών τελών ή Ισοδυνάμου αποτελέσματος οικονομική ρύθμιση, με ανταποδοτικές συνεργασίες. Σήμερα το κόστος ανέρχεται στις 36.000 ευρώ ανα έτος για την Αγορά.

Ο κ. Τεντόμας πρόκειται να φέρει τις παραπάνω προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας προς συζήτηση και τοποθέτηση όλων των δημοτικών παρατάξεων.