Βέλη Κοντονή κατά δικαστών για το πόθεν έσχες: Να δηλώνουν τα μετρητά

12/12/17 • 20:34 | UPD 12/12/17 • 21:03

Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι κορωνίδα της πολιτικής μας και όσοι μιλούν διαφορετικά είναι κακόπιστοι και υποτιμούν τις κυβερνητικές προτάσεις.

Επανήλθε και πάλι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στο θέμα των δηλώσεων πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) και των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη κατά το κλείσιμο της ομιλίας του σε εκδήλωση – στρογγυλή τράπεζα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου και ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών.

Επισήμανε πως «πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο έλεγχος του πόθεν έσχες να είναι αποτελεσματικός.

Για αυτό κρίναμε ως απαραίτητη και τη δήλωση των μετρητών και πολύτιμων ειδών. Το μέτρο αυτό βοηθάει στην θωράκιση των θεσμών και τη διαφάνεια. Απαντά σε εύλογα και πάγια αιτήματα της κοινωνίας.

Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι κορωνίδα της πολιτικής μας και όσοι μιλούν διαφορετικά είναι κακόπιστοι και υποτιμούν τις κυβερνητικές προτάσεις. Πέφτουμε από τα σύννεφα όταν ακούμε για ωμές παρεμβάσεις»

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή στο πλαίσιο της ετήσιας συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος υπήρξε σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον κ. Κοντονή και τον πρόεδρο του ΣτΕ, Νικόλαο Σακελλαρίου, με τον τελευταίο να καταγγέλλει τον υπουργό Δικαιοσύνης για «ωμή παρέμβαση » στο έργο της Δικαιοσύνης.