Επίθεση στον Καμμένο

Χαμός στη Βουλή για τη συμφωνία με Σαουδική Αραβία

12/12/17 • 13:17 | UPD 12/12/17 • 13:19

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε εκ νέου στη Βουλή σήμερα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών για την συμφωνία πώλησης όπλων στην Σ. Αραβία

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε εκ νέου στη Βουλή σήμερα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών. Αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης ήταν η συζήτηση και γνωμοδότηση επί δύο άλλων διακρατικών συμφωνιών.

Εκ μέρους της ΝΔ ο κ. Β. Κικίλιας υποστήριξε, ότι δεν μπορεί να υποκρίνεται κανείς ότι μπορεί να γίνεται συζήτηση στην Επιτροπή Εξοπλισμών για άλλες συμβάσεις όταν εκκρεμεί ένα θέμα που διερευνά και η Δικαιοσύνη, και υπενθύμισε το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κληθούν στις επιτροπές Θεσμών και εξοπλιστικών Προγραμμάτων όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην επίμαχη υπόθεση της Σ.Αραβίας.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Η ΝΔ ζήτησε και σήμερα να μη συνεχίζουμε να παίζουμε κρυφτό. Η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ κρύβεται. Η κοινή λογική είναι πως όταν δεν υπάρχει κάτι να κρύψει κανείς καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι στη Βουλή, γιατί χάθηκαν 66 εκατομμύρια ευρώ και δεν μπορεί να υποκρίνεται κανείς ότι μιλάμε για άλλες συμβάσεις όταν μάλιστα η υπόθεση εκκρεμεί και δικαστικά. Εδώ είναι ο ναός της Δημοκρατίας και εμείς κάνουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε «σε πολιτικό επίπεδο πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να υπάρχει όταν υπάρχουν καθημερινά πτυχές προβληματικές αυτής της υπόθεσης και η κυβέρνηση υπεκφεύγει».

Ανάλογη στάση τήρησε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και η ΔΗΣΥ με τον κ. Αθ. Θεοχαρόπουλο να κάνει λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Αμυνας, εξαιτίας των όσων λέει και κάνει καθημερινά.