Μητσοτάκης για Βασίλειο Παπαδόπουλο: Ο εθνικός μεσάζων πούλησε όπλα στον ISIS

11/12/17 • 22:52 | UPD 11/12/17 • 22:52

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αιχμή το πολύκροτο σκάνδαλο με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Κατά την παρουσίαση των θέσεων της ΟΝΝΕΔ για την ανάπτυξη της χώρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «Εθνικό μεσάζοντα» το Βασίλειο Παπαδόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αιχμή το πολύκροτο σκάνδαλο με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

«Ήρθε ένας νέος πρωθυπουργός, ένας νέος άνθρωπος. Πολλοί τον πίστεψαν ότι θα άλλαζε τα πράγματα και αυτός παρήγαγε τις χειρότερες παθογένειες συστήματος, το οποίο και θα άλλαζε» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βάζοντας στο «κάδρο» των υπεύθυνων για όσα συμβαίνουν τον Αλέξη Τσίπρα.

«Συμβαίνουν πράγματα αδιανόητα, τα οποία φαίνονται τελείως κανονικά και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις νέες αποκαλύψεις γύρω από τη δραστηριότητα του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου.

«Ο κ. Παπαδόπουλος, εθνικός μεσάζων του υπουργείου Άμυνας, έχει πουλήσει όπλα στον ISIS, στη μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση διεθνώς» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν άφησε ασχολίαστη και την κόντρα της κυβέρνησης με την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

«Βλέπουμε θεσμική επίθεση στην ίδια τη Δικαιοσύνη, στην αρχή διάκρισης των εξουσιών και τα θεωρούμε φυσιολογικά. Έχουμε μία διαρκή φθορά του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η οικονομία κάνει κύκλους άλλα αν εξασθενήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί, τότε το μέλλον της χώρας προμηνύεται εξαιρετικά δυσοίωνο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Νέοι άνθρωποι αισθάνονται, πιστεύουν ότι θα ζήσουν χειρότερα από τη γενιά των γονιών τους. Στο χέρι σας είναι να μην το επιτρέψετε. Η πολιτική είναι συμμετοχή. Οι πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνονται από τους παρόντες, από αυτούς που στέκονται απέναντι στον κυνισμό μιας γενιάς που μεγάλωσε μέσα στην κρίση και παίρνουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΝΔ: Τα ντοκουμέντα που δείχνουν ότι πυρομαχικά του Παπαδόπουλου βρέθηκαν στην κατοχή τζιχαντιστών

Καινούρια στοιχεία για τον ρόλο του μεσάζοντα Βασίλειου Παπαδόπουλου και τις παράπλευρες δραστηριότητές του εκτός από την προσπάθεια πώλησης βλημάτων του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ.

Από τα οποία προκύπτει ότι σφαίρες της «Ολυμπιακής Βιομηχανίας ΑΕ», εταιρείας του Βασίλειου Παπαδόπουλου με έδρα την Αξιούπολη Κιλκίς, βρέθηκαν στη Ράκκα της Συρίας, τη θεωρούμενη σαν πρωτεύουσα των τζιχαντιστών.

«Ο κ. Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας όπλα του οποίου βρέθηκαν στον ISIS. Καταγράφεται στο σύστημα αντιμετώπισης λαθρεμπορίου όπλων ως κατασκευαστής σφαιρών που κατέληξαν στη Ράκκα. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω. Ήλεγξε ή όχι η κυβέρνηση τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου; Ζητάμε από τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών να προσέλθουν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Ζητάμε την άμεση σύγκληση της επιτροπής» τόνισε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν ότι στρατιωτικό υλικό της εταιρείας του Βασίλειου Παπαδόπουλου έφτασε στις αποθήκες πυρομαχικών των τζιχαντιστών του ISIS. Το ζήτημα Καμμένου «δεν πρόκειται να κλείσει μέχρι να διαλευκανθεί ως το τέλος», επισημαίνεται χαρακτηριστικά από στελέχη της ΝΔ.