Αποκαλύψεις ΝΔ για τα πυρομαχικά του Παπαδόπουλου πήγαν σε τζιχαντιστές [εικόνες]

11/12/17 • 12:27 | UPD 11/12/17 • 17:37

Σύμφωνα με το σύστημα itrace, σφαίρες της «Ολυμπιακής Βιομηχανίας» εντοπίστηκαν στη Ράκκα της Συρίας που ελεγχόταν από τον ISIS -

Tην άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να προσέλθουν σε αυτή οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ζητάει η Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, δια την εκπροσώπου της, Μαρία Σπυράκη.

«Ο κ. Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας όπλα του οποίου βρέθηκαν στον Isis. Καταγράφεται στο σύστημα αντιμετώπισης λαθρεμπορίου όπλων ως κατασκευαστής σφαιρών που κατέληξαν στη Ράκκα. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω. Ήλεγξε ή όχι η κυβέρνηση τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου. Ζητάμε από τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών να προσέλθουν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας. Ζητάμε την άμεση σύγκληση της επιτροπής», τόνισε η κ. Σπυράκη, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, με τη Νέα Δημοκρατία να δίνει στη δημοσιότητα συγκεκριμένα έγγραφα προς επίρρωση των λεγομένων της.

Η κ. Σπυράκη, μιλώντας για το όνομα των Σκοπίων είπε: «Ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Ίσως το 2018 να είναι ένα έτος, όπου θα μπορούσαμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων αποφασίσει να κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος. Αν σταματήσει μια αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν σταματήσει μια αλυτρωτική ρητορική και ταυτόχρονα αποδεχτεί μια λύση στην ονομασία, αμοιβαία αποδεκτή με τους γείτονες». Καλούμε τον κ. Τσίπρα να μας εξηγήσει τι εννοούσε».

Επίσης η Νέα Δημοκρατία, επιμένει στην αποπομπή του κ. Κοντονή. «Η Δικαιοσύνη έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αυτό είναι ένα σοβαρό θεσμικό πρόβλημα», είπε η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Εστιάζοντας, παράλληλα, στις μεταβιβάσεις καναλιών, η κ. Σπυράκη τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αυτονόητο των εξονυχιστικό έλεγχο των πόθεν έσχες των νέων ιδιοκτητών, ενώ μείζονα είναι τα ερωτηματικά που θέτει η οδός Πειραιώς ως προς την ταχύτητα της κυβέρνησης στις ιδιωτικοποιήσεις. «Η κυβέρνηση δεν έχει επιδείξει πολιτική βούληση, για να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις. Παράδειγμα τα ΕΛ.ΠΕ, τα οποία χρησιμοποιεί ως όχημα προσλήψεων ή στήριξης φιλικών Μέσων Ενημέρωσης».