Ο Φίλης καλεί σε «αντάρτικο» το ρωμαλέο εργατικό κίνημα για τις απεργίες

06/12/17 • 14:30 | UPD 06/12/17 • 14:34

Σε σαφή αντίθεση με την κυβέρνηση βρίσκεται ο Νίκος Φίλης με αφορμή το νομοσχέδιο για τις απεργίες.

Σε σαφή αντίθεση με την κυβέρνηση βρίσκεται ο Νίκος Φίλης με αφορμή το νομοσχέδιο για τις απεργίες.

Δεν διστάζει μάλιστα να κάνει έκκληση στο «ρωμαλέο εργατικό κίνημα» προκειμένου να καταργήσει στην πράξη τις ρυθμίσεις για τις απεργίες που σχεδιάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση!

Καλεί, επίσης, σε εγρήγορση τα κινήματα αλληλεγγύης, τις αριστερές οργανώσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ζητά να ενδυναμώσουν την παρουσία τους δίπλα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς χωρίς να τους υποκαθιστούν.

Ζητά, επίσης, να υπάρξει συμπληρωματική νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας για τα λαϊκά στρώματα υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι ένα αίτημα πολλών συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από άλλα κόμματα.

«Το ζήτημα των κόκκινων δανείων από στεγαστικά επηρεάζει αναμφίβολα τους τραπεζικούς ισολογισμούς, όμως αντί να οδηγηθούμε σε αντικοινωνικούς μαζικούς πλειστηριασμούς πρέπει να δούμε τι γίνεται με εκείνους τους λίγους που χρωστούν τα περισσότερα π.χ. στον τομέα των επιχειρηματικών δανείων και να βάλουμε προτεραιότητες και στόχους» προσθέτει στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Copy link
Powered by Social Snap