Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα

04/12/17 • 19:24 | UPD 04/12/17 • 19:24

Στην Αθήνα θα φθάσει την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα

Στην Αθήνα θα φθάσει την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου.

Η ελληνική πρωτεύουσα θα μετατραπεί σε «φρούριο»,  καθώς τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την συγκεκριμένη επίσκεψη είναι δρακόντεια.

Το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον Τούρκο πρόεδρο αναμένεται να προσγειωθεί στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης στον εθνικό αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Με την άφιξη του στην Αθήνα, ο κ. Ερντογάν θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο. Αμέσως μετά την επίσημη υποδοχή του από τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο, οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Στη 1 το μεσημέρι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπου θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες. Με το πέρας των συνομιλιών, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Στις 7.30 το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου o Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφτεί την Κομοτηνή.