Βέλη Φίλη για Τσακαλώτο: Επιτυχημένος, υλοποιεί ταχύτατα τις μνημονιακές δεσμεύσεις

04/12/17 • 13:59 | UPD 04/12/17 • 13:59

«Ο άνθρωπος, όλες τις μνημονικές υποχρεώσεις τις έχει τακτοποιήσει στην ώρα τους», είπε ο Φίλης μιλώντας στο κανάλι της Βουλής

Ως τον πιο μνημονιακό υπουργό οικονομικών της τελευταίας επταετίας χαρακτηρίζει ο Νίκος Φίλης τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ρίχνοντας συντροφικά βέλη…

«Ο άνθρωπος, όλες τις μνημονικές υποχρεώσεις τις έχει τακτοποιήσει στην ώρα τους», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Καναλιού της Βουλής για να σπεύσει να προσθέσει αναφορικά με ενδεχόμενο ανασχηματισμό πως απαιτείται αλλαγή πολιτικής καθώς η έξοδος στις αγορές δεν πρέπει να συνοδεύεται με επιπρόσθετη επιβάρυνση των πολιτών.

«Υπάρχει θέμα αλλαγών στην πολιτική μας όταν λέμε βγαίνουμε στις αγορές αυτό πρέπει να έχει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και όχι μόνο μέτρα. Να έχει το θετικό μήνυμα ότι βγαίνουμε στις αγορές και όχι μόνο επιβάρυνση», είπε χαρακτηριστικά ο κ Φίλης επικρίνοντας εμμέσως την οικονομική πολιτική των υπέρ πλεονασμάτων.
Για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ ειπε «Η συμφωνία για την ΔΕΗ επιβάλλεται δεν επιλέγεται από την κυβέρνηση και η ΔΕΗ μικραίνει με αυτήν την συμφωνία.

Δυο θέματα είναι κυρίαρχα, οι επιπτώσεις στην πορεία πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ και οι επιπτώσεις στα τιμολόγια της» και συμπλήρωσε: «Θέλω να έχω μια ενημέρωση στο θέμα της ΔΕΗ θέλω να είμαι επιφυλακτικός γιατί δεν είναι στενά πολιτικό άπτεται πολλών παραγόντων».

Για τα κόκκινα δάνεια ζήτησε «Παράταση του καθεστώτος προστασίας και μετά την 31.12.2017 για ποσά μέχρι 140.000. Δυνατότητα στον δανειολήπτη την ώρα του πλειστηριασμού να μπορεί να πάρει το σπίτι του με το τελευταίο τίμημα.

Η κυβέρνηση πρέπει να φέρει νόμο για την προστασίας της Α’ κατοικίας». Τέλος προειδοποίησε πως η 4η αξιολόγηση φέρνει αλλαγές στην Παιδεία.