Μητσοτάκης: Κανένα μέλος της οικογένειας μου στην Κυβέρνηση

03/12/17 • 09:48 | UPD 03/12/17 • 09:48

Ξέρω ότι είναι άδικο για την Ντόρα, αλλά…. Άνανδρος ο τρόπος που ο Τσίπρας στοχοποίησε την σύζυγο μου, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Αποφασισμένος να μην συμπεριλάβει κάποιο συγγενικό του πρόσωπο στην Κυβέρνηση εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της. Είναι όμως επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει», πρόσθεσε, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε επίσης ότι προτίθεται να αποσυνδέσει τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διεξαγωγή εκλογών, ενώ σε ό,τι αφορά την απλή αναλογική, είπε πως θα πράξει ό,τι χρειαστεί για να μην περάσει η Ελλάδα την περιπέτεια της ακυβερνησίας.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε εξάλλου «άνανδρο» τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στοχοποιεί ακόμη και τη σύζυγό του Μαρέβα, κάνοντας λόγο για επιθέσεις λάσπης της κυβέρνησης με στόχο τον αποπροσανατολισμό από την υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.