Αφορμή οι δηλώσεις Τσίπρα

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για το «success story» της Πορτογαλίας

02/12/17 • 17:54 | UPD 02/12/17 • 17:57

Νέα σφοδρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις πρωθυπουργικές δηλώσεις για την Πορτογαλία

Νέα σφοδρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις πρωθυπουργικές δηλώσεις για το παράδειγμα της Πορτογαλίας, μετά τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να προχωρήσει σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Με 3 χρόνια καθυστέρηση ο Αλέξης Τσίπρας ανακάλυψε χθες ότι αν εφάρμοζε τις επιλογές της Κυβέρνησης της Ν.Δ., η χώρα μας θα είχε βγει ήδη από τα μνημόνια το 2015. Παραδέχθηκε έτσι ότι η μόνη διαφορά της Ελλάδας από την Πορτογαλία είναι ο ίδιος και η καταστροφική Κυβέρνησή του».

Κυβερνητικές πηγές, με τη σειρά του, απάντησαν ότι «εάν εφαρμόζονταν οι επιλογές της ΝΔ, η οικονομική και κοινωνική καταστροφή θα ήταν σήμερα δεδομένη».

«Ευτυχώς», σχολιάζει το Μαξίμου, «η εφιαλτική συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου δεν εφαρμόστηκε ποτέ μέχρι τέλους, όπως ποτέ δεν θα εφαρμοστεί και το πρόγραμμα σοκ και δέους του κ. Μητσοτάκη».

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ακόμα ότι «η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και αυτό πιστώνεται αποκλειστικά στη σημερινή κυβέρνηση».

«Είναι σημαντικό να έχουμε επιτυχημένα παραδείγματα, αλλά αριστερόστροφα επιτυχημένα παραδείγματα, όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων.

Copy link
Powered by Social Snap