Ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε πως κατεβαίνει στις εκλογές

01/12/17 • 12:59 | UPD 01/12/17 • 12:59

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις εκλογές εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις εκλογές εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στον Αnt1 είπε ότι θα το κάνει αλλά «με σφιγμένη καρδιά» ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι «απλά εκτελεί τις εντολές που έρχονται μέσω mail από τις Βρυξέλες».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης όπως είπε επιμένει στη δέσμευση που ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2015, ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα και δεν θα επιστρέψει στη διεθνή του καριέρα ως καθηγητής πανεπιστημίου.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον χαρακτήρισε οξυδερκή άνθρωπο, αλλά επέμεινε ότι αυτή τη στιγμή εκφράζει ένα αφήγημα, το οποίο κι ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Επανέλαβε ότι η απειλή των Ευρωπαίων για Grexit το καλοκαίρι του 2015 ήταν μια κούφια απειλή, αλλά ακόμα κι αν γινόταν πράξη η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα. Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «ελληνική κρίση» και ότι αυτό το φαινόμενο είναι ευρωπαϊκό.

Τέλος, όπως είπε το επόμενο συνέδριο της κίνησης «DiEM 25», θα γίνει τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα και θα αποκτήσει ελληνικό όνομα, ενώ ο ίδιος θα είναι επικεφαλής της κίνησης αυτής στην Ελλάδα.