Εξώδικο της Μαρέβα Μητσοτάκη κατά Παππά και Τζανακόπουλου και δημοσιογράφων

28/11/17 • 20:09 | UPD 28/11/17 • 20:17

Εξώδικο κατά του Νίκου Παππά, του Δημήτρη Τζανακόπουλου και άλλων απέστειλε η Μαρέβα Μητσοτάκη γυναίκα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εξώδικο κατά του Νίκου Παππά, του Δημήτρη Τζανακόπουλου και άλλων απέστειλε η Μαρέβα Μητσοτάκη γυναίκα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις αναφορές στο πρόσωπο της και τη σχέση της με τον Τζον Σφακιανάκη.

Η κα Μητσοτάκη τονίζει πως «είναι βιασμός και κακοποίηση της αλήθειας η διάδοση από τους κ.κ. Παππά, Τζανακόπουλο, Βαξεβάνη και τις εφημερίδες Δημοκρατία και Εφημερίδα των Συντακτών ότι γνωρίζω  τον επιχειρηματία Τζον Σφακιανάκη».

Παράλληλα, καλεί τους ανωτέρω να ανακαλέσουν «τη βαρύτατη σε βάρος μου προσβολή» και να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Της Μαρίας – Εύας Βιργινίας Γκραμπόφκσι του Βόιτεκ, κατοίκου Αθηνών, οδός Λυκαβηττού 43, με ΑΦΜ 059533610.

ΠΡΟΣ
1. Τον Νίκο Παππά, Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κάτοικο ως εκ της εργασίας του Καλλιθέας Αττικής, επί της οδού Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου.

2. Τον Δημήτριο Τζανακόπουλο, Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κάτοικο ως εκ της εργασίας του Αθηνών, επί της οδού Ηρώδου Αττικού αρ. 19.

3. Τον Κώστα Βαξεβάνη, δημοσιογράφο, κάτοικο ως εκ της εργασίας του Καλλιθέας Αττικής, Λ. Ανδρέα Συγγρού αρ. 146.

4. Τον Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», κάτοικο ως εκ της εργασίας του Αθηνών, επί της οδού Ερατοσθένους αρ. 1.

5. Τον Νικόλα Βουλέλη, διευθυντή της εφημερίδας «Η Εφημερίδα των Συντακτών», κάτοικο ως εκ της εργασίας του Αθηνών, επί της οδού Κολοκοτρώνη αρ. 8.

Σε όλη μου τη ζωή πορεύομαι με αξιοπρέπεια, στηριζόμενη στη δουλειά μου, στις δεξιότητες μου, στις αρχές μου και στις επιστημονικές γνώσεις που απέκτησα, μέσα από μια ανεξάρτητη και αυτόφωτη πορεία. Είναι πασίγνωστο και τιμά το βιογραφικό μου (σε αντίθεση με τα λευκά βιογραφικά πολλών συκοφαντών μου) ότι μετέχω σε ένα διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό την Endeavor, η όποια έχει παρουσία – ενδεικτικά- στην Ισπανία, στην Βραζιλία, στην Τουρκία, στην Αργεντινή, στη Χιλή, στην Αίγυπτο, στη Σαουδική Αραβία, στη Νέα Υόρκη, στο Σαν
Φραντζίσκο, στο Ντιτρόιτ , στην Ελλάδα μας και αλλού. 

Σκοπός της Endeavor είναι να προσφέρει διεθνώς στήριξη σε επιχειρήσεις σε τρεις βασικούς τομείς α) Πρόσβαση σε αγορές, δυνατότητα δανειοδοτήσεων β) επενδύσεις γ) Στρατηγική καθοδήγηση για θέματα οικονομικής διαχείρισης, αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού και επικοινωνίας. Στο δίκτυο της Endeavor στην Ελλάδα συμμετέχουν εταιρείες που απασχολούν άμεσα ή έμμεσα 12.000 εργαζόμενους. Στην Endeavor δρουν και συμβάλλουν στην ανάπτυξη 1.000 επιλεγμένοι επιχειρηματίες και 3.000 στρατηγικοί συνεργάτες. Αναφορικά με τον κ. Σφακιανάκη, σας δηλώνω με την παρούσα, ότι ουδέποτε έχω γνωριστεί ή συνεργαστεί μαζί του. Άλλωστε, δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γνωρίζω όλα τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτή την διεθνή οντότητα.
Είναι βιασμός και κακοποίηση της αλήθειας -για μία ακόμη φορά- η διάδοση από τους Υπουργούς κ. Νίκο Παππά και κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο, τις εφημερίδες Δημοκρατία και Εφημερίδα των Συντακτών και τον κ. Κώστα Βαξεβάνη ότι γνωρίζω τον επιχειρηματία Τζον Σφακιανάκη. Τελικά ο κρουνός των στοχευμένων ψευδών εναντίον μου δεν στερεύει ποτέ και τείνει να καθιερωθεί ως επίσημη κυβερνητική πολιτική. Θα διαφωνούσα δημόσια με τον σύζυγο μου Κυριάκο Μητσοτάκη, αν εφάρμοζε πολιτικές ανθρωποφαγίας σε βάρος των συζύγων των πολιτικών του αντιπάλων. Δεν πρόκειται όμως -ποτέ – να χρειαστεί να το κάνω, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κατόπιν των ανωτέρω και με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ

Να ανακαλέσετε ρητά τη βαρύτατη σε βάρος μου προσβολή και να αποκαταστήσετε την αλήθεια, όπως σας την εξέθεσα ανωτέρω.

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2017
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Δείτε εδώ το εξώδικο της Μαρέβας Μητσοτάκη 

ΝΔ: Νέα απόπειρα σκευωρίας από την κυβέρνηση

Νέα απόπειρα σκευωρίας της κυβέρνησης καταγγέλλουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επισημαίνουν ότι η Μαρέβα Γκραμπόβσκι – Μητσοτάκη, σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη «δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον κ. Τζον Σφακιανάκη».

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι η Endeavor είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1997, εδρεύει στην Αμερική και στηρίζει την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα με τη βοήθεια τριών χιλιάδων επιχειρηματιών και επενδυτών παγκοσμίου κύρους. Έχει γραφεία στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιανατολική Ασία και την Ευρώπη, σε συνολικά 30 χώρες ενώ στηρίζει 1.563 δυναμικά αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Κάθε γραφείο, όπως συμπληρώνουν οι κύκλοι της Ν.Δ. χτίζει και διαχειρίζεται το δικό του τοπικό δίκτυο που αποτελείται κατά κανόνα από περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Οι ίδιοι κύκλοι παρατηρούν ότι η Endeavor Greece είναι μέλος του δικτύου της Endeavor, λειτουργεί ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) και άνοιξε τα γραφεία της στην Αθήνα το 2012. Ιδρύτρια και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου σήμερα είναι η κ. Μαρέβα Γκραμπόβσκι – Μητσοτάκη, προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι, συμπληρώνοντας πως η πολυετής επαγγελματική της εμπειρία σε συναφείς δραστηριότητες (investment banking, συμβουλευτική, επιχειρηματικότητα) την ενθάρρυνε στην ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η Endeavor Greece, στην οποία συμμετέχουν σημαντικοί εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, στηρίζει 25 δυναμικά αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στους τομείς τροφίμων και ποτών, τουρισμού και νέων τεχνολογιών. Συνολικά στην προσπάθεια της Endeavor Greece συμμετέχουν συμμετέχουν πάνω από 105 άτομα.

«Αναφορικά με την σχέση της κυρίας Γκραμπόβσκι – Μητσοτάκη με τον κ. Σφακιανάκη ο οποίος φέρεται να συμμετείχε παλαιότερα στο παράρτημα της Endeavor στη Σαουδική Αραβία, ως σύμβουλος, ισχύει η δήλωση της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη: η κ. Μητσοτάκη δεν τον γνωρίζει ούτε εξ όψεως», καταλήγουν οι κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.