ΝΔ: Νέα απόπειρα σκευωρίας από την κυβέρνηση

28/11/17 • 19:28 | UPD 28/11/17 • 19:28

Νέα απόπειρα σκευωρίας της κυβέρνησης καταγγέλλουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επισημαίνουν ότι η Μαρέβα Γκραμπόβσκι - Μητσοτάκη, σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Νέα απόπειρα σκευωρίας της κυβέρνησης καταγγέλλουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επισημαίνουν ότι η Μαρέβα Γκραμπόβσκι – Μητσοτάκη, σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη «δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον κ. Τζον Σφακιανάκη».

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι η Endeavor είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1997, εδρεύει στην Αμερική και στηρίζει την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα με τη βοήθεια τριών χιλιάδων επιχειρηματιών και επενδυτών παγκοσμίου κύρους. Έχει γραφεία στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιανατολική Ασία και την Ευρώπη, σε συνολικά 30 χώρες ενώ στηρίζει 1.563 δυναμικά αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Κάθε γραφείο, όπως συμπληρώνουν οι κύκλοι της Ν.Δ. χτίζει και διαχειρίζεται το δικό του τοπικό δίκτυο που αποτελείται κατά κανόνα από περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Οι ίδιοι κύκλοι παρατηρούν ότι η Endeavor Greece είναι μέλος του δικτύου της Endeavor, λειτουργεί ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) και άνοιξε τα γραφεία της στην Αθήνα το 2012. Ιδρύτρια και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου σήμερα είναι η κ. Μαρέβα Γκραμπόβσκι – Μητσοτάκη, προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι, συμπληρώνοντας πως η πολυετής επαγγελματική της εμπειρία σε συναφείς δραστηριότητες (investment banking, συμβουλευτική, επιχειρηματικότητα) την ενθάρρυνε στην ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η Endeavor Greece, στην οποία συμμετέχουν σημαντικοί εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, στηρίζει 25 δυναμικά αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στους τομείς τροφίμων και ποτών, τουρισμού και νέων τεχνολογιών. Συνολικά στην προσπάθεια της Endeavor Greece συμμετέχουν συμμετέχουν πάνω από 105 άτομα.

«Αναφορικά με την σχέση της κυρίας Γκραμπόβσκι – Μητσοτάκη με τον κ. Σφακιανάκη ο οποίος φέρεται να συμμετείχε παλαιότερα στο παράρτημα της Endeavor στη Σαουδική Αραβία, ως σύμβουλος, ισχύει η δήλωση της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη: η κ. Μητσοτάκη δεν τον γνωρίζει ούτε εξ όψεως», καταλήγουν οι κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.