Ιστορική απόφαση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για Εθνική Συνδιάσκεψη

28/11/17 • 17:34 | UPD 28/11/17 • 18:11

Με μια ιστορική απόφαση έκλεισε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Με μια ιστορική απόφαση έκλεισε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη διεξαγωγή Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων εντός του 2018, μετά από σχεδόν 2 δεκαετίες.

Επιπλέον, για πρώτη φορά έγινε σαφές οτι ο εκσυγχρονισμός της πρότασης της ΔΑΠ για την παιδεία είναι επιβεβλημένος ώστε να εναρμονίζεται με τις ανάγκες του σήμερα και την εξέλιξη τόσο της εκπαίδευσης, όσο και της αγοράς εργασίας.

Ταυτόχρονα, θα τροποποιηθεί το καταστατικό αλλά και ο τρόπος λειτουργίας της φοιτητικής παράταξης, ενόψει των αλλαγών που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στα Πανεπιστήμια, αλλά και αυτών που δρομολογούνται.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές στην ΟΝΝΕΔ, αντίστοιχες κινήσεις δρομολογούνται και για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ, ώστε να συνεχίσουν τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ να κινούνται στον ίδιο άξονα.