Οχι στην εξέταση μαρτύρων

Ακυρώνει την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία η Επιτροπή της Βουλής

28/11/17 • 13:27 | UPD 28/11/17 • 13:56

Mε την απόφασή της αυτή η επιτροπή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάκλησης της έγκρισής της στη πώληση του υλικού.

Η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Νίκου Φίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και του Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες η ανάκληση της απόφασης που έδινε την έγκριση για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Mε την απόφασή της αυτή η επιτροπή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάκλησης της έγκρισής της στη πώληση του υλικού.

Παράλληλα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση της ΝΔ να κληθούν στην επιτροπή πρόσωπα που έχουν ανάμειξη στην υπόθεση.

Γραπτό αίτημα προς το προεδρείο της επιτροπής Εξοπλισμών κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να κληθούν και να δώσουν απαντήσεις βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Η ΝΔ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου στη Βουλή»
Η Νέα Δημοκρατία υπέβαλε, σήμερα το πρωί, αίτημα έκτακτης σύγκλησης της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής – κεκλεισμένων των θυρών – με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των βουλευτών με την ακρόαση όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου.

Μεταξύ άλλων, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητεί να παρουσιαστούν ενώπιον της Επιτροπής Εξοπλισμών και να την ενημερώσουν αναλυτικά, ο  Έλληνας πρέσβης στη Σαουδική Αραβία κ. Πολυχρόνης Πολυχρονίου, ο πρόξενος στο Ριάντ κ. Ηλίας Κλουβάτος, ο Γενικός  Διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Αμύνης Αντιναύαρχος κ. Κυριάκος Κυριακίδης, ο πρώην Γενικός Διευθυντής  Εξοπλισμών Αντιπτέραρχος κ. Κοσμάς Βούρης, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Γιάννης  Ρουμπάτης, ο αποπεμφθείς από τον Πάνο Καμμένο Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ Παπαδάκης, ο επιχειρηματίας μεσάζοντας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οικονομολόγος κ. Τζον Σφακιανάκης, καθώς και όλοι οι αξιωματικοί που υπέγραψαν στις 14/6/2017 το φύλλο ενημερώσεως εισηγήσεως, υποδηλώνοντας ότι ο εντολέας για την υπογραφή της σύμβασης με τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο ήταν ο Υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε επίσης την ακρόαση και του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.), κ. Θεόφιλου Βασιλείου, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές αν έχουν ήδη υπογραφεί και πόσες συμβάσεις των Ε.Α.Σ. με τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο.