«ΜΑΧΗ» ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Τσίπρας στην Βουλή: Κύριε Μητσοτάκη δεν έχω να φοβηθώ τίποτα

27/11/17 • 16:00 | UPD 27/11/17 • 16:24

Την δική του οπτική όσον αφορά το πολυσυζητημένο deal με την Σαουδική Αραβία για την πώληση βλημάτων έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Την δική του οπτική όσον αφορά το πολυσυζητημένο deal με την Σαουδική Αραβία για την πώληση βλημάτων έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, τόνισε πως είναι πρωτοφανές να βρίσκεται στην σημερινή συζήτηση γιατί όπως είπε «δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία συκοφαντία και καμία γραφικότητα». Μάλιστα όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης έχει υπερβεί τα όρια του γραφικού.

«Την προηγούμενη εβδομάδα φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε πως το ταξίδι μου στην Γαλλία, ήταν ένα ταξίδι δικαιολογία για να μην παρίσταμαι στις μεγάλες αποκαλύψεις που πρόκειται να κάνετε στην υπόθεση που εδώ και 15 μέρες απασχολεί». Στο σημείο εκείνο υπήρξε διακοπή από κάποια παρέμβαση ενός βουλευτή με τον πρωθυπουργό να συνεχίζει.

«Από τι να ξεφύγω; Από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; Ούτε εσείς δεν τα πιστεύετε αυτά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. «Δεν έχω να κρύψω τίποτα, και δεν φοβάμαι και τίποτα. Γι αυτό βρίσκομαι εδώ για να υπερασπιστώ την αλήθεια».

«Είμαι εδώ για να αποκαλύψω το βρώμικο παιχνίδι, τον γκεμπελισμό σαςγιατί ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιος είναι ο στόχος σας», είπε ο κ. Τσίπρας.

Δεν θα ανεχτώ καμία πρόκληση, καμία συκοφαντία και καμία γραφικότητα από τον κ. Μητσοτάκη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τοποθετούμενος επί της επερώτησης της ΝΔ για τη συμφωνία Ελλάδας-Σ. Αραβίας.

«Φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι μου στη Γαλλία και στις Βρυξέλλες και οι συναντήσεις μου με Μακρόν και Γιούνκερ έγινα για να μη βρίσκομαι στη Βουλή, για να δραπετεύσω. Από τι; Από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; ούτε εσείς, ούτε εκείνοι που τα γράφουν δεν τα πιστεύουν είπε ο κ. Τσίπρας. Ούτε κρύβομαι ούτε εκβιάζομαι» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο τηλεοπτικό του σποτ, είπε: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Και όταν έρχονται τηλεοπτικά συνεργεία στο γραφείο μου, ούτε ξεσκονίζω ούτε κρύβω τα δώρα που δίνονται στον πρωθυπουργό, Να δω όταν θα έρθει κάποιο τηλεοπτικό συνεργείο στο γραφείο σας, τι ξεσκόνισμα θα κάνετε εσείς, που θα κρύψετε τα παραστατικά της SIEMENS, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, τις απομαγνητοφωνήσεις του αντιπροέδρου του κόμματός σας, και το Ε9 που δεν έχετε καταθέσει. Μετακόμιση θα κάνετε εσείς. Δεν φοβάμαι τίποτα» επανέλαβε ο κ. Τσίπρας.

«Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ την αλήθεια και να αποκαλύψω το βρόμικο παιχνίδι και το μέγεθος της απάτης σας, να καταλάβει ο λαός ποιος είναι ο στόχος και ο σχεδιασμός σας» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το βασικό σας επιχείρημα κ. Μητσοτακη είναι ότι η πρεσβεία μας στο Ριάντ μας προειδοποιούσε να μην προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ άφησε αιχμές για χρηματισμό λειτουργών του Δημοσίου για τη διαρροή εγγράφων.

«Ο κ. Παπαδόπουλος κατέθεσε την εξουσιοδότηση που είχε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Σαουδικής Αραβίς, ζητήσαμε από τον ακόλουθο Άμυνας, που έχουμε στα Αραβικά Εμιράτα να ελεγχθεί η νομιμότητα του εγγράφου που κατέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος για τη γνησιότητα του εγγράφου. Υπήρξε απάντηση από τη Σαουδική Αραβία ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό», είπε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλου και τόνισε:

Τον Νοέμβριο του 2016 έχουμε το πιστοποιητικό που ορίζει ότι είναι γνήσια η εξουσιοδότηση, όποτε δεν έχουμε μεσάζοντα αλλά συμφωνία ανάμεσα στα δυο κράτη.

Δείτε LIVE την συζήτηση για το deal με την Σαουδική Αραβία ΕΔΩ