Λοβέρδος: Δεν υπάρχει το όνομα του μεσάζοντα στο έγγραφο της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία

26/11/17 • 11:19 | UPD 26/11/17 • 11:19

«Η ελληνική νομοθεσία από το 2011 απαγορεύει μεσάζοντες όπως και η νομοθεσία της Σαουδικής Αραβίας», υπογραμμίζει ο κ. Λοβέρδος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Όπως είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όταν το θέμα ετέθη στην Βουλή και στον ΚΥΣΕΑ, δεν υπήρχε πουθενά το όνομα του μεσάζοντα.

«Η ελληνική νομοθεσία από το 2011 απαγορεύει μεσάζοντες όπως και η νομοθεσία της Σαουδικής Αραβίας», υπογραμμίζει ο κ. Λοβέρδος.

«Το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει στο έγγραφο της συμφωνίας», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

«Ο κ. Παπαδόπουλος μπαινοβγαίνει στο υπουργείο Άμυνας», συμπλήρωσε.

«Έχουμε τον αρμόδιο Έλληνα, πρέσβη Πολυχρονίου, να ενημερώνει ότι έρχονται πέντε Σαουδάραβες για τη συμφωνία και δύο μεταφορείς, επίσημοι, του υπουργείου τους», σημειώνει ο κ. Λοβέρδος και διευκρινίζει πως «Μας λένε ότι θέλουμε συμφωνία κράτος με κράτος».

«Άρα αυτή η συμφωνία που έχουμε δεν είναι διακρατική. Είναι μια συμφωνία που υπεγράφη με ένα μεσάζοντα τρόφιμο του υπουργείου Άμυνας», συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν μέρες και μετά τη Δευτέρα», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος προσθέτοντας πως «υπάρχουν έγγραφα που δείχνουν ότι παρότι φύγανε κακήν κακώς (σ.σ. οι Σαουδάραβες) μετά το υπουργείο το ίδιο να ανοίξει πίστωση ώστε να «πέσουν» τα λεφτά με Παπαδόπουλο, ντε και καλά. Ντε και καλά το υπουργείο Εθνικής Αμύνης θέλει συνεργασία με αυτόν τον άνθρωπο. Γιατί τη θέλει; Εγώ κατέθεσα στη Βουλή δύο ενδεχόμενα. Ένα υπάρχει θέμα διαφθοράς που χάνει η Ελλάδα 66 εκατ. ευρώ, απιστία σε βαθμό κακουργήματος, για να πάρει κάποια λεφτά ένας μεσάζον ή υπάρχει πολιτικό θέμα Υεμένης ή κάτι άλλο».

Ο κ. Λοβέρδος εξήγησε ότι όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ συμφώνησαν στην πώληση, αφού, όπως είπε ο στρατός, ενημέρωσε ότι δεν τα χρειάζεται.

Ο κ. Λοβέδος είπε αναφερόμενος στις διαφωνίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία: «Υπάρχει στη Βουλή η επιτροπή εξοπλιστικών. Όταν ο Πάνος Καμμένος παρουσίασε την πρόθεση του για τη συμφωνία και ουδείς από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε όχι».

Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος σημείωσε με νόημα πως διαφωνούντες βουλευτές είναι μέλη της επιτροπής.

Παράλληλα, τόνισε: «Το ΚΥΣΕΑ παίρνει ομόφωνη απόφαση. Το Μάρτιο του 2017 αποφασίζεται να πωληθούν τα όπλα με βάση αυτή τη σύμβαση».

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως «Οι άνθρωποι δεν συντονίζονται. Την απόφαση την έδωσε ο κ. Καμμένος στις 7 Νοεμβρίου απαντώντας σε βουλευτές της ΝΔ. Αυτό που κατέθεσα στη βουλή με την ένδειξη απόρρητο το κατέθεσε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος». «Οι διαφωνίες είναι διαφωνίες με την κυβέρνηση», σημείωσε.